Istina o naljepnicama na voću za koju ste odavno trebali znati: Evo koje morate izbjegavati…

Da li ste se nekada pitali šta predstavljaju naljepnice na voću? Ovdje ćemo vam objasniti. Genetski modifkovana hrana je vrlo štetna po naše zdravlje. Zato treba da se dobro raspitate o proizvodu kojeg kupujete. Kupujte prirodno uzgojeno jer GMO prozivodi izazivaju rak.

Kupujte proizvode koji izgledaju prirodno, obratite pažnju da su prisutni u odgovarajućem godišnjem dobu. Npr, nije normalno da neko voće ili povrće bude prisutno čitavu godinu. Ako jeste, nešto nije uredu.

Naljepnice na voću ne trebaju da dolaze u kontakt s ustima. To imajte na umu. One nam mogu dosta toga reći o proizvodu i ukazati na GMO proizvode. Obratite pažnju na brojeve koji se nalaze na naljepnicama.

Ukoliko se na naljepnici nalazi 5 cifara koje počinu brojem 9, to znači da proizvod nije GMO. Ako se na proizvodu nalazi 5 cifara koje počinju brojem 8, to znači da je proizvod GMO i da treba da ga izbjegavate.

Kombinacije brojeva: Obično su te kombinacije iste bez obzira na na koju državu se odnosi. Npr. obično uzgajane banane svuda imaju kombinaciju 4011.
mega giga

Back to top button