BIH: VIŠE OD 20 POSTO VOZAČA ZA VOLANOM POD UTICAJEM ALKOHOLA

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u toku februara, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, od 2.482 vozača koje su testirali na prisustvo alkohola, kod 507 vozača odnosno 20,42 posto utvrdili su prisustvo alkohola u organizmu, javlja Anadolu Agency.

– U okviru ove akcije ukupno je kontrolisano 2.829 učesnika u saobraćaju, kojima je za počinjene prekršaje izdato 925 prekršajnih naloga. Od ukupno 507 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, 48 je lišeno slobode – saopšteno je iz MUP-a.

U okviru ove akcije, koja je sprovedena po principu dvodnevne kontrole u vremenu od 23 do četiri časa na teritoriji svih policijskih uprava, najveća koncentracija alkohola u organizmu je zabilježena kod osobe u opštini Sokolac i to 4,04 g/kg.

– Vršeći analizu stanja bezbjednosti saobraćaja u toku 2017. godine, utvrđeno je da su 1008 ili 10,46 posto saobraćajnih nezgoda prouzrkovali vozači koji su u saobraćaju učestvovali pod dejstvom alkohola – saopšteno je iz MUP-a.

MUP RS-a apeluje na građane, naročito na vozače, da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da na taj način ne ugrožavaju sopstveni i život drugih učesnika u saobraćaju.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Back to top button