OPTUŽIO 40 SVEŠTENIKA DA SU MU PLAĆALI ZA SEKS!

Frančesko Manđakapra je muška prostitutka i poslao je Napuljskoj nadbiskupiji dosije od 1 200 strana, u kom je, navodno iz moralnih razloga, otkrio imena 40 aktivnih sveštenika i studenata teologije koji su mu plaćali usluge.

Napuljski kardinal Krezencio Sepe poslao je dosije u Vatikan i objasnio u saopštenju objavljenom na sajtu nadbiskupije da nijedan od prozvanih sveštenika ne služi u Napulju, ali da šalje papi slučaj “zbog ozbiljnosti slučajeva u kojima oni što su zgriješili moraju da ispaštaju i da se pokaju zbog štete koju su počinili”.

Manđakapra je u taj dosije stavio niz navodnih dokaza, između ostalog i skrinšotove četova sa aplikacije Vocap (WhatsApp), a italijanskim medijima rekao je da je prokazao navedene sveštenike jer ne može više da podnese toliko licemjerje.


Ipak se ogradio da nijednog od tih 34 sveštenika i šestorice studenata ne optužuje za seks s maloljetnicima.

– Riječ je o grijesima, ne o zločinima – citiraju mediji Manđakapru, koji je iznenada postao toliko popularan da gostuje po televizijama i ne silazi sa stranica novina.

Ovaj skandal je samo posljednji u nizu seks-afera koje potresaju rimokatoličku crkvu i Vatikan. Prošlog mjeseca sud u Rimu osudio je sudiju Rimske kurije, monsinjora Pjetra Amenta, zbog toga što mu je u kompjuteru pronađena dječja pornografija.

Back to top button