Duraković: S kakvim ponosom Dodik dobija Zlatnu plaketu Srebrenice?! Djeca ne smiju iz kuće zbog policije koja je blokirala grad!

Zar ne bi logično bilo ono “Konja gazda jaše, svi bacaju cvijeće, vidio sa krajputaše umiru od sreće…”, zapisao je na svom Facebook profilu bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković povodo današnjeg događaja u ovom bh. gradiću

“S kakvim ponosom danas Dodik dobija Zlatnu plaketu opštine Srebrenica ako ni djeca ne smiju izaći iz kuće zbog policije koja je blokirala grad? Zar ne bi logično bilo ono “Konja gazda jaše, svi bacaju cvijeće, vidio sa krajputaše umiru od sreće…”, zapisao je na svom Facebook profilu bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković povodo današnjeg događaja u ovom bh. gradiću.

A danas je u Srebrenici, u Kulturnom centru, održana svečana sjednica povodom Dana Opštine Srebrenica, bez prisustva odbornika bošnjačke nacionalnosti i predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica Alije Tabakovića.

Današnju svečanost Bošnjaci su bojkotovali zbog jednostrane odluke da najviše općinsko priznanje bude dodijeljeno Miloradu Dodiku, predsjedniku RS-a.

U ranijoj izjavi Tabaković je rekao da se ovo priznanje dodjeljuje pojedincima za izuzetno rezultate u razvoju općine. Po njemu, Dodik uopće nema rezultata kojim je općina Srebrenica postala razvijenija. Šta više ova općina se i danas nalazi na samom začelju po razvijenosti.

U uvodnom izlaganju Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica, istakao je da Vlada Republike Srpske i predsjednik Milorad Dodik usmjeravaju sredstva za razvoj Srebrenice i stoga s pravom Dodik zaslužuje ovo visoko priznanje.

Zlata plaketa je dodijeljena Miloradu Dodiku, a srebrena plaketa članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću koji nije prisustovao ovom skupu.

Sjednici je, između ostalih, prisustvovao i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije.

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button