U Srebrenici otvoren vrtić i fabrika za proizvodnju kontejnera

Povodom Dana Općine Srebrenica danas su svečano otvoreni novoizgrađeni vrtić i fabrika kontejnera “Ekonomik kontejneri”, u kojoj će biti uposleno 25 radnika.

– Kontejneri koji se proizvode u Potočarima bit će u prodaji na teritoriji Srbije, Austrije, Švedske, Njemačke. Na godišnjem nivou planiramo proizvesti oko 400 kontejnera – kazao je suvlasnik firme Bojan Rankić.

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je da je san Srba da uz pomoć Srbije grade.

– Zahvaljujem Srbiji i Vučiću, investitorima, ministru Vulinu koji je danas s nama kada Srebrenica slavi svoj Dan Općine. Hvala načelniku Grujičiću za priznanje koje sam dobio. Drago mi je da vidim Srebrenicu sređeniju i bolju – kazao je Dodik.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao današnjem događaju, kazao je da je veoma ponosan što je u Srebrenici.

– Država Srbija je na najkorektniji način pokazala koliko brine o Srbima, bez obzira na to gdje živjeli. Naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima, da država Srbija pomaže Srbima, a i Bošnjacima. U vrtiću koji smo otvorili smijat će se i plakati djeca jedne i druge vjere, i neće ih niko dijeliti. Država Srbija ponaša se prema svima na potpuno isti način, na najbolji mogući način – izjavio je Vulin.

Autor: Fena