“ŽIVOTE MOJ, SUNCE MOJE MILO, NE DA SESTRA ZLATO SVOJE…” DIRLJIV OPROŠTAJ NAKON NOĆAŠNJE TRAGEDIJE

U subotu malo iza 20 sati, na lokaciji Borova Glava, na cestovnom pravcu Šujica – Livno u Bosni i Hercegovini dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Došlo je do sudara automobila “BMW”, kojim je upravljao 24-godišnjak Almedin Tiro, koji je smrtno stradao, i p.m.v. “VW Polo” u kojem su dvije osobe poginule.

“Dana, 10.03. 2018. godine u 20.10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putnom pravcu Livnu – Šujica, na prevoju Borova Glava, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta”, potvrđeno je iz policije.

Na lice mjesta brzo nakon dojave o nesreći izašli su pripadnici PU Livno, iz MUP-a Kantona 10, te kantonalni tužilac. Došli su i Hitna pomoć, kao i vatrogasci kako bi izvukli tijela stradalih.

Oni su tom prilikom utvrdili da su u nesreći učestvovali A.T. (rođen 1994. godine u Tomislavgradu), upravljajući motornim vozilom marke “BMW” reg. oznaka E31 T 197, navedeni je tom prilikom smrtno stradao i M.D. (rođen 1982. godine u Makarskoj, RH), upravljajući motornim vozilom marke “VW Polo” reg.oznaka ŠI 285 FG, isti je smrtno stradao, saputnik u motornom vozilu marke “Polo” M.M. (rođen 1989. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), smrtno je stradao, dok je suvozač u istom motornom vozilu M.M.( rođen 1966. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), zadobio teže tjelesne povrede, te je zadržan u bolnici u Livnu na daljnjem liječenju – navode iz policije.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje treba biti obavljena obdukcija, daljnji operativni rad traje.

Na društvenim mrežama, na dirljiv način, njegovi bliski počeli su se opraštati od stradalog Tire, za kojeg imaju samo riječi hvale i izražavaju tugu zbog gubitka…

“Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje… Nek’ ti Allah, dž.š., da vjecni rahmet, boli mee dusa životee moj mladosti moja ??? Svi smo mi Allahovi i njemu se vracamo!”, napisala je Almedina Tiro.

Crna hronika

Back to top button