JEZIV ZLOČIN: DESET GODINA TRPELA NASILJE, PA U MUŽA ISPALIL CEO ŠARŽER I SAMA POZVALA POLICIJU

Aleksandra R. (38) iz Obrenovca u noći između subote i nedelje, nakon što je nevenčani suprug Aleksandar J. (43) još jednom nasrnuo na nju, ispalila je u njega osam hitaca.

Priča o višegodišnjem maltretiranju i nasilju koje je, prema prvim informacijama, žena koja je iz ugledne i dobrostojeće obrenovačke porodice trpela skoro deceniju doživela je nasilnu kulminaciju. Aleksandra je na svog muža ispalila kišu metaka, a potom se sama prijavila policiji!

Prema prvim informacijama iz istrage, kako “Blic” saznaje, ona je uzela pištolj “glok”, koji poseduje njena zaova. Ispalila je ceo šaržer i sa pet hitaca pogodila nevenčanog supruga, po dva hica u grudi i u stomak, a jedan u zadnjicu.

Prema nezvaničnim informacijama, kobni sukob započet je u subotu po podne, kada su supružnici otišli na svadbu Aleksandrine rođake, ćerke njene tetke. Aleksandra je čak posle više godina ponovo videla rođenog brata. Međutim, tokom večeri njen suprug za koga se sumnja da je bio pod dejstvom alkohola, inicirao je verbalne sukobe. Ona i on su sukob nastavili i kod kuće u prisustvu zajedničke ćerke i Aleksandrovog sedamnaestogodišnjeg sina iz prvog braka.

Prema prvim informacijama, Aleksandar je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na ženu, nakon čega je ona uzela pištolja i ispalila u njega ceo šaržer!

– Njegov sin je istrčao iz kuće sav krvav, i uputio se ka susednoj kući gde mu žive tetka i baba. One su počele da viču. Za to vreme Aleksandra je pozvala policiju i sama se prijavila. Nakon toga je sin došao i zagrlio maćehu – kaže za “Blic” sagovornik upoznat sa incidentom.

Aleksandra je uhapšena, a juče je u prisustvu branioca po službenoj dužnosti iznela i odbranu pred postupajućim tužiocem. Tom prilikom je ponovila ono što je već rekla inspektorima – da je na muža pucala u samoodbrani. Isto je svedočio i Aleksandrov maloletni sin, da je njegov otac maltretirao maćehu.

Jovan Krstić, Aleksandrin otac, za “Blic” je tvrdi da je njegova ćerka prolazila kroz muke jer bila izložena fizičkom i psihičkom maltretiranju.

– On je moju ćerku maltretirao od kada su se upoznali i započeli vezu, još pre 10 godina! Meni je uništio auto, pretio mi, ispisivao psovke po kolima… Sve to sam prijavio policiji, ali proces nikada nije okončan. Meni je slao preteće poruke. Čak mi je poslao poruku gde preti mojim unukama, Aleksandrinim ćerkama iz prvog braka – kaže Krstić. On navodi da je njegov zet osuđivani nasilnik koji je čak bio i na poternici nakon bekstva iz zatvora.

– Zbog toga što je bio u bekstvu, odveo je Aleksandru u Italiju. Ne znam zbog čega nije htela da ga prijavi. Maltretirao ju je stalno, oteo joj je i telefon, nije joj dao da nas posećuje niti da viđa svoje ćerke iz prvog braka – kaže otac uhapšene žene.

Prema poslednjim informacijama, Aleksandar J. od subote uveče u teškom je stanju. Nakon niza operacija, lekari su odlučili da ga ostave u indukovanoj (namerno izazvanoj) komi dok mu se stanje ne poboljša. On je i jučerašnji dan proveo na aparatima. Majka i sestra ranjenog Aleksandra nisu htele da govore za “Blic”.

MORBIDNE PRETNJE OCU UHAPŠENE

Aleksandrin otac ispričao je i da su nasilničkoj prirodi njegovog zeta bili izloženi svi iz porodice. Rekao je da je Aleksandar pretio i njemu i njegovim unukama.

– Jednom prilikom poslao mi je preteću poruku koja je glasila ovako: “Je… ti mrtve unuke!” – kaže Krstić.

Crna hronika/Blic

Back to top button