Ivanić :Nisam se prepao Dodikove kandidature, on mi je zanimljiv izazov

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji danas učestvuje na međunarodnom forumu u Bakuu, u razgovoru za Klix.ba komentarisao je kandidaturu za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine.
Ivanićev protukandidat na parlamentarnim izborima koji se ove godine odražavaju u BiH bit će aktuelni predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Međutim Ivanić smatra kako ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg ne bi ponovo bio izabran za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Kako kaže, posao u Predsjedništvu BiH radio je jako dobro garantujući očuvanje RS-a, ali bez rata, nervoza i galama.

“Mislim da oni koji glasaju za Milorada Dodik svjesno idu na to da se prave nervoze, rizici, nestabilnost, a možda i sukobi. Ja ne mislim da je to interes i zbog toga očekujem da će razumni dio svijeta da me podrži”, kazao je Ivanić.

Na pitanje o turbulencijama u Savezu za promjene i eventualnom održavanju tih trzavica za vrijeme predizborne kampanje, Ivanić je rekao da tu ne postoje trzavice već različita mišljenja.

“Ljudi misle da bi jedna ili druga osoba trebala ići na neko mjesto. Ja mislim da je postignuto rješenje među strankama i ne vjerujem da će biti posebnih problema”, rekao je Ivanić.

On zaključuje da mu prija kada neko kaže da bi trebao biti “za ovo ili za ono”, ali da on ima svoj prioritet.

“Da nisam bio na ovom mjestu, ispalo bi da sam se prepao Milorada Dodika. Naprotiv, ovo mi je jako zanimljiv i specifičan izazov”, zaključio je Ivanić.
Klix

Back to top button