U Srebrenici večeras počela „ Škola glume „Kamernog teatra 55 u Srebrenici“

Dugo najavljivani projekat Kamernog teatra 55, pod nazivom „Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“, večeras je zvanično i otpočeo u Kulturnom centru u Srebrenici.

Oko pedesetak polaznika škole uzrasta od 5 do 18 godina u naredna tri mjeseca će sa 19 glumaca ovog pozorišta raditi na pripremi predstave Petar Pan čija premijera se očekuje krajem juna i početkom jula u Srebrenici, a koje će se igrati i Sarajevu, Banjoj Luci, Prijedoru, širom Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje.

Napominjemo da je 6. februara u Srebrenici potpisan Memorandum o osnivanju škole glume u Srebrenici koji su potpisali Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, Mladen Grujičić, načelnik Opštine, i Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica.

Na ovoj manifestaciji je bio prisutan i zamjenik načelnika Srebrenice gospodin Nermin Alivuković i mnogi drugi roditelji koji su posmatrali svoje mališane.Bilo je dosta djece i sa drugih opština Bratunca i Milića.

Ovo je veoma dobra prilika da se naši mališani što bolje upoznaju i druže jedni sa dugima.Mnogo je talentovanih ,mališana među njima a naš stručnjaci za glumu će da otkriju najbolje.

Ako je suditi po prvom susretu glumaca Kamernog teatra Amara Selimovića i Sabine Bambur sa polaznicima škole glume večeras u Srebrenici, bit će ovo projekat prožet vibracijama veselja, radosti i emocija, a  sudeći po sjaju u očima pristiglih mališana, bit će ovo i jedan neprocjenjiv projekt. Za Srebrenicu. Za Kamerni. Za BiH.

Pogledajte naš album sa slikama:

(Infosvijet)

Back to top button