Enis Bešlagić se oglasio o kandidaturi za Predsjedništvo BiH: Evo šta je poručio

Enis Bešlagić

Banjalučki SDP želi da kandiduje poznatog glumca Enisa Bešlagića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima. Odluku, za koju su rekli da je donesena “uz saglasnost drugarica i drugova”, objavili su na Fejsbuku.

Glumac je, u SMS prepisci, na pitanje ATV-a prvo odgovorio sa “ne hvala”. Ostao je nedorečen da li je to odgovor kandidaturi ili našem pitanju ali je zato bio mnogo jasniji u drugoj poruci.

“Imponuje kada vam neko kaže da ste rijedak slučaj u BiH, da ste neko koga cijene i ko može uspjeti i u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, u ta tri “tora”. Ali to je zato što uvijek imam svoj stav i on je javan. Zato što druge cijenim i pokušavam u ljudima istaknuti ono što je dobro, a ne loše, a da pri tom ne mijenjam svoja uvjerenja”, napisao je Enis.

Bez pitanja…
Bešlagić je napisao da je dobio mnogo pitanja o kandidaturi, a jedino ATV-u odgovorio. S druge strane, pomalo i iznenađuje ideja SDP-a jer su danas priznali da glumca nisu ni pitali šta o svemu misli ali se, kako kažu, nadaju pozitivnom odgovoru. Misle da je on pun pogodak.

“Smatramo da Bosni i Hercegovini apsolutno trebaju novi ljudi, jer ovi koji nas 25 godina dovode do šizofrenije, mržnje, šizofrenije rata, nam ne trebaju više u ovoj državi. Kamo lijepe sreće da je u ovoj državi više Enisa, bilo bi nam mnogo bolje”, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović, prenosi ATV.

“Čovjek je personifikacija pomirenja, suživota, normalnog života, mira u ovoj državi i mi moramo zamoliti ljude poput njega da se aktiviraju”, rekao je potpredsjednik SDP BiH Draško Aćimović.

Prvi korak ka toj aktivaciji mogao bi da bude poziv iz SDP-a Enisu Bešlagiću da mu kažu da žele da ga kandiduju za najvišu poziciju u državi.

Bhdijaspora.net

Back to top button