Porodica stradalog Selimovića: Ne teretimo Efendića, našao se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu

Semir Efendić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao 77-godišnji Emir Selimović, a u kojoj je učestvovao načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić, redakciji Klixa se obratila kćerka stradalog Lejla Selimović. U pismu koje nam je poslala je napisala da njena porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti Efendića, a da će o svemu ostalom konačan sud donijeti nadležne institucije.

“Prije svega želim naglasiti da Semira Efendića u ovom slučaju ne posmatram ni kao političara, ni kao javnu ličnost, već kao čovjeka koji se u datom trenutku našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, a samo dragi Bog određuje sudbine ljudi”, napisala je Lejla na početku pisma uz napomenu da osjeća moralnu obavezu da se u ime svoje porodice obrati javnosti.

Njena molba je da se obustavi medijski linč Semira Efendića jer se na taj način ime njenog oca zloupotrebljava u svrhu različitih političkih prepucavanja, a to porodici Selimović u ovim trenucima najmanje treba.

“Također, zamolila bih sve građane naše države da se suzdrže od bilo koje vrste komentara na nesreću. Moram naglasiti da sam totalno apolitična, dakle nisam priklonjena nijednoj političkoj strani i kao građanku općine Novi Grad me jedino zanima dobrobit naše općine i svoje simpatije prema bilo kojem načelniku očitujem kroz njegova djela, odnosno ono dobro što je uradio za općinu i njene građane. Takav je slučaj i s aktuelnim načelnikom”, riječi su Lejle Selimović.

Dalje je navela da joj je u trenucima nakon saobraćajne nesreće, prije nego što je bilo poznato ime osobe koja je prouzrokovalo saobraćajnu nesreću, bilo jedino važno saznati da li je osoba koja je upravljala vozilom bila u alkoholiziranom stanju, da li je vozila neprilagođenom brzinom te da li je ostala na mjestu nesreće kako bi pokušala pružiti pomoć nastradalom.

“Iz informacija koje smo dobili saznali smo da vozač nije bio u alkoholiziranom stanju, niti je vozio brzo i da je sve vrijeme do dolaska ekipe Hitne pomoći, iako u stanju šoka, bio prisutan nastojeći pružiti pomoć mom ocu. Tek kasnije smo saznali ime, što nama ni u jednom trenutku nije bilo bitno. Svi vozači znaju da se nesreća može desiti u bilo kojem trenutku i bilo kada, dovoljna je sekunda da ljudima promijeni cijeli život, a trenutak u kojem je moj otac izgubio svoj je promijenila sudbinu ne samo moje porodice, nego i čovjeka koji je u tom trenutku sjedio za upravljačem vozila koje ga je oborilo”, kazala je Selimović.

Dalje je dodala da su loša vidljivost zbog kiše, hendikep njenog oca koji je pored problema sa sluhom imao i problema s vidom samo neki od faktora koji su doveli do nesreće. Ipak, o svemu tome će odlučivati nadležne institucije nakon što policijski izvještaj bude završen.

“Još jednom bih zamolila da se ne otežava nijednoj strani u ovim ionako teškim trenucima. Naglašavam da Semira Efendića porodica neće ni krivično, niti materijalno teretiti, a kao što sam već naglasila, o svemu ostalom će konačan sud donijeti nadležne institucije”, zaključila je Lejla Selimović u svom pismu.

Klix.ba

Back to top button