Derviši je svaki trenutak bitan, oboljenje se proširilo i na pluća

Derviša Fazlić, 20-godišnjakinja koja je oboljela od sistematske skleroze, zbog čega se ne može kretati, uskoro odlazi u Tursku, gdje bi trebala biti operirana. Djevojka iz Bihaća ima samo 36 kilograma. Vratila se iz Austrije, gdje je liječenje prvobitno bilo planirano. Ali, na klinici u Beču su je odbili jer nije imala sav potrebni novac, skoro 31.000 eura, kazao nam je njen otac Asmir.

– Za potrebne pretrage i ležanje u bolnici tražili su nam 31.000 eura. Mi smo, nažalost, imali samo 20.000 i to nije bilo dovoljno. Rekli su nam i da ona mora ojačati, da je trenutno premršava za zahvat i da njen organizam to ne bi podnio tako da moramo raditi i na tome. Ona prima infuziju, a cilj nam je da se operacija uradi što prije, jer se oboljenje proširilo i na pluća – rekao je Fazlić.

Dodao je i da su već dobili predračun za liječenje u Turskoj, koje će ih koštati više od 50.000 eura. U predračunu je navedeno i da će u bolnici, zbog operacije presađivanja koštane srži, provesti najmanje 45 dana radi oporavka.

S obzirom na to da Dervišini roditelji neće moći sami sve finansirati, za pomoć je otvoren račun u “UniCredit banci”, broj: 3389 002 549 801 665, na ime Asmir Fazlić.

AVAZ.BA

Back to top button