Svekar (50) ostao nasamo sa mladom ženom svoga sina (20). A onda se desilo ono najgore

Policija u Egiptu lišila je slobode 50-godišnjeg mesara pod sumnjom da je silovao vlastitu snahu, dok mu je 20-godišnji sin bio odsutan iz stana. Mlada žena je kazala da joj je svekar prijetio nožem i da ju je snimao svojim mobitelom, nakon što ju je prisilio da se skine. Navodno joj je i zaprijetio da će ubiti njenu kćerku, ako sinu kaže za silovanje. Ipak, slučaj je prijavljen policiji. Optuženi tvrdi da nije bilo u pitanju silovanje, nego da je on imao aferu sa sinovljevom ženom.U toku je istraga.

A iz Egipta dolaze vijesti o još jednom strašnom slučaju. Naime, u ovoj zemlji je izašao na vidjelo slučaj mladića, kojem su noge i ruke bile vezane lancima i kojeg je otac držao tri godine zatvorenog u sobi. Muškarac, identificiran kao Salama Haris Mara`ai (30), bio je zatvoren u sobi u njihovoj kući u gradu Dishna, pišu također arapske novine Youm7.

Mladić pati od teškog oblika šizofrenije, zbog čega je opasan za okolinu, a ima i halucinacije. Jedini je sin svojih roditelja. Nuždu je vršio u kantu, a hranu je jeo iz suđa koje nije namijenjeno ljudima. Prema ljekarima iz bolnice u Dishni, on bi trebao biti smješten na psihijatrijsku kliniku.

Njegov otac je tražio pomoć od vlasti nakon što je sin počeo napadati roditelje, ali i djecu u komšiluku. Otac kaže da ga je morao vezati nakon što je pokušao ubiti njega i suprugu. Također, kaže da se bojao da će ih komšije ubiti jer je sin napadao njihovu djecu. – Djeca iz sela su išla iza nas, bacali kamenje i pozivali druge da nas ubiju. On je pozvao dobre ljude da mu pomognu da smjesti sina u bolnicu. – Moj sin treba psihijatrijsku brigu i posebnu prostoriju gdje ne može nikome nauditi.

(Doznajemo.com/D.Z.)

Back to top button