Nikšić: Bećirović kandidat SDP-a, nadam se i Komšićevoj pobjedi

– Ako ostane samoinicijativna kandidatura Željka Komšića, mi smo vrlo jasno kazali da ćemo mi imati kandidata iz reda bošnjačkog naroda. Ne želimo dovoditi u pitanje legitimitet Komšićeve kandidature i nećemo imati kandidata iz reda hrvatskog naroda. Nadam se da će pobijediti i Denis Bećirović i Željko Komšić – kazao je za FACE TV Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Osvrnuo se i na prijedlog DF-a o ujedinjenju ljevice.

– Došli su neki uvjeti koji su prvo najavljeni kroz medije. Imali smo sastanak na kojem smo sjedili, po 12 ljudi iz SDP-a i DF-a, gdje se nije progovorilo o tome, a onda smo to pročitali u medijima. Što se tiče SDP-a, mi smo opredijeljeni za zajednički nastup i za ujedinjavanje ovih političkih partija, ako će se to desiti nakon izbora – kazao je Nikšić, istaknuvši da je ujedinjenje priča koju forsira SDP i da se od toga neće odustati.

Dodao je da je SDP stranka s najdužom tradicijom i s najjačom infrastrukturom.

– Što se mene tiče, ja nemam nikakav problem da ne budem predsjednik SDP-a ako će to ljevici pomoći na izborima, ali neću pod bilo koju cijenu ugasiti SDP – rekao je Nikšić.

On je, govoreći o SDP-ovim kandidatima za članove Predsjedništva BiH, kazao da bi volio da to bude potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović.

– Bećirović je u ovome trenutku čovjek koji ima najveći rejting od svih nas i čovjek koji uživa najveće povjerenje u svim anketama koje provodimo i koji bi sigurno bio sjajan član Predsjedništva i siguran sam, ako on bude kandidat, da će pobijediti – kazao je Nikšić.

Ponovio je da će opet pozvati Komšića da povuče kandidaturu.

– Ali, ako ostane samoinicijativna kandidatura, mi smo vrlo jasno kazali da ćemo mi imati kandidata iz reda bošnjačkog naroda. Ne želimo dovoditi u pitanje legitimitet Komšićeve kandidature i nećemo imati kandidata iz reda hrvatskog naroda. Nadam se da će pobijediti i Denis Bećirović i Željko Komšić – rekao je Nikšić.

Avaz.ba

Back to top button