Boljević ubio ženu jer nije željela živjeti s njim?

Razlog zbog kojeg je Sreten Boljević (55) jučer u šest ujutro u City kvartu ubio djevojku Sanju Radinović (51), kako se pretpostavlja, jeste taj što ona nije željela s njim život pod istim krovom.

Prema saznanjima crnogorskog lista ”Pobjede’, Boljević je unajmio stan u istom ulazu u kojem je živjela Radinović da bi joj bio bliže i već duži period je vršio pritisak na nju da žive zajedno.

Vrhunac razmirica se desio jučer ujutro, kada se na telefonski poziv Boljevića Radinović vidjela s njim. Nakon kratke svađe krenula je stepeništem prema garaži, gdje je Boljević sustigao i upucao. Nakon što je oduzeo život dugogodišnjoj partnerici, Boljević se odvezao do groblja u Donjoj Gorici, gdje je sahranjen njegov sin, i pozvao bivšu suprugu rekavši joj gdje ga mogu naći.

Ubrzo su podgorički policajci pronašli tijelo Radinović u garaži jedne od zgrada u Sity kvartu, a potom i tijelo Boljevića na grobu njegovog sina, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije dvije decenije.

Pored tijela Boljevića policija je pronašla pištolj, ali i pismo u kojem priznaje da je ubio Radinović i izvinjenje porodicama zbog onog što je učinio. Iz policije su saopćili da je o događaju obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici i da je na mjestu oba događaja izvršen uviđaj.

Pronađen je i izuzet pištolj kojim su, sumnja se, počinjeni ubistvo i samoubistvo. Tijela su prevezena na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra radi vršenja obdukcije, kazali su iz policije.

Oni su naveli da poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica događaja.ž
Avaz

Back to top button