DRAMA U NIŠU Pun autobus jurio niz najstrmiju ulicu u gradu, vozač urlao “NEMAM KOČNICE!”

Šestoro putnika povređeno je danas oko 11.50 časova kada je gradski autobus na liniji Kalač brdo – Sarajevska ulica sleteo sa kolovoza u Durmitorskoj ulici u Nišu.

Do nezgode u jednoj od najstrmijih ulica u Nišu, po rečima nadležnih u Direkciji za javni prevoz grada Niša, došlo je jer je autobus ostao bez vazduha u kočnicama pa nije uspeo da se zaustavi na raskrsnici, već je nastavio pravo i sleteo u kompleks nekadašnje vojne kasarne u kojoj se priprema gradilište stambenog naselja „Novi Niš“.
Autobus sleteo sa kolovoza u Durmitorskoj uliciFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
Autobus sleteo sa kolovoza u Durmitorskoj ulici
Prema prvim informacijama šestoro putnika je lakše povređeno, a naknadno je prevezena još jedna osoba, koja takođe nije ozbiljnije povređena.

– Autobus nije mogao da stane na stanicu koja je na uglu ulica Slobodana Penezića i Durmitorske. Jedno desetak metara je lagano išao, a putnici su trčali za autobusom. Kada se zaustavio i primio putnike jedno pet minuta je čekao, verovatno da izvrši neku proveru oko kočnica. Onda smo krenuli, stao je na sledeću stanicu bez problema na sredini Durmitorske ulice. E odatle kada je krenuo, nije više bilo zaustavljanja. Vozač je samo rekao: “Putnici, brzo pređite na levu stranu i pozadi, nemam kočnice”. Onda je počeo da udara u bandere, ograde. Ljudi su vrištali, nastalo je jedno komešanje. Sledeće čega se sećam je kada se zaustavio u kasarni, svi su popadali sa sedišta. Bilo je strašno – kaže putnica Violeta Martinović.
Putnica Violeta MartinovićFOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
U autobusu je prema njenim rečima bilo između 10 i 15 putnika, među kojima je jedna devojčica koja je sa dekom prevezena u bolnicu.

– Uplašila sam se za život, bilo je strašno. Sada ne osećam ništa, rekli su da se javim popodne ako se nešto promeni – dodaje ova putnica.

Direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević izvinio se putnicima zbog pretrpljenog straha rekavši da je autobus izašao ispravan jutros iz garaže.
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA
– Autobus vozi od prvog polaska od 6 časova, ovo mu je sedmi, osmi krug. Međutim, kada se spuštao niz Durmitorsku ulicu koja ima veliki nagib, izgubio se vazduh u kočionom sistemu pa vozač nije mogao da se zaustavi na raskrsnici, a i kiša je doprinela da prokliza. Hvala bogu, vozač je bio priseban pa je izbegao sve pešake i vozila na trotoaru, procenio je da je najbolje da produži pravo i udari u ovu ogradu. Poslali smo rezervno vozilo tako da linija funkcioniše normalno – kaže ona.

Policija je izvršila uviđaj i radi na utvrđivanju uzroka nezgode.

Blic.rs

Back to top button