Izvukao trojicu iz hladne vode, četvrtom nije uspio pomoći: “Čuo sam ‘Upomoć! Tonem!'”

Gvardijan franjevačkog samostana na otočiću Visovcu fra Božo Duvnjak bio je jedan od očevidaca nesreće kraj otočića Visovca u Hrvatskoj, kada se prevrnuo čamac s četiri maloljetnika, piše HRT. Trojici mladića fratar je pomogao da se izvuku iz hladne vode.

“Dvadeset minuta do 18 sati, čujem: ‘Upomoć! Tonem!. Ja sam mislio da su se zezali, ali kad na to čovjek kaže ‘upomoć’ ja idem upomoć. Dođem tu, pogledam, vidim da dečko mlati rukama, nogama. Neki viču: ‘Šime, pomozi mu!’, a čujem i: ‘Ne znam, nisam ni ja siguran’. Ja brže krenem dolje, palim brod, dođem ovdje – potonuo”, ispričao je u dahu Duvnjak. Samo je našao dvije papuče nesretnog 16-godišnjaka koji je nestao. Brod je bio okrenut, piše HRT.

Potraga za nestalim 16-godišnjakom iz Laškovice još je bez uspjeha. Mladić je bio neplivač.

Kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija sve je započelo kao nepromišljena dječačka avantura u malenoj, “posuđenoj” trometarskoj brodici nekadašnje “Jugoplastike”, nestabilnoj poput orahove ljuske, a nesretni mladić potonuo je na mjestu gdje je dubina jezera nabujalog od visoke vode Krke, punog granja i trave 11 metara.

Vidljivost je na tom mjestu jedva 20-ak centimetara, a voda je vrlo hladna, oko sedam stepeni – saznaje se od ronioca koji su učestvovali u potrazi.

Ronioci, HGSS, policija, vatrogasci s brodicom te rendžeri Nacionalnog parka Krka pretražuju obje obale nizvodno od otočića Visovca. Jezero se pretražuje i dronom iz zraka, a sudjeluje i potražni pas HGSS-a.
Fokus

Back to top button