POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO U TUZLI: SEMIR MURATOVIĆ NOŽEM USMRTIO PRIJATELJA I KOLEGU!

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu za ubistvo protiv Semira Muratovića (38). On se tereti da je na Maloj pijacu u tuzlanskom naselju Bulevar, s dva udarca nožem, usmrtio Fikreta Durakovića (52) iz Tuzle.

Muratović se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je sud prije nekoliko dana produžio za još dva mjeseca.

Semir Muratović bio je prijatelj Fikreta Durakovića s kojim je prodavao cigarete na Maloj pijaci u Tuzli.

Duraković je najčešće nabavljao robu, a Muratović je prodavao. Kolege s pijace i kupci svakoga dana mogli su ih vidjeti na jednom od bočnih ulaza, gdje je Duraković imao štand.

Prema riječima radnika s pijace, njihov sukob 11. februara oko podne počeo je prepirkom oko novca, baš na mjestu gdje su radili. Potom je Muratović svom kolegi zadao dva uboda nožem u grudni koš i leđa.

Ranjeni Duraković je, vjerovatno u stanju šoka, napustio mjesto događaja i krenuo prema obližnjoj zgradi, gdje je živio. Međutim, uspio je preći tridesetak metara i srušio se nedaleko od ulaza u zgradu. Tu ga je pronašla ekipa Hitne pomoći i prebačen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla, a tamo je, samo nekoliko sati kasnije, preminuo od zadobijenih povreda.

Semir Muratović, rodom iz Zenice, 1999. godine počinio je ubistvo u ovom gradu, a za taj zločin ga je Kantonalni sud u Zenici 2000. godine osudio na deset godina zatvora.

Crna Hronika BiH

Back to top button