Stvari koje vam ne bi smjele preći u naviku kada je seksulani život u pitanju

Nije tajna da su veze teške, a jedno od područja kojem se treba posvetiti pažnja je seksualni život. Kad je s njim sve u redu, ne razmišljamo o poboljšanju, no s vremenom on počne štekati.

Portal Brides piše da je seksualni život ključni dio svakog braka te zbog toga treba prepoznati njegovu važnost i posvetiti mu se. Ako vam je seksualni život monoton i nepostojeći, provjerite da krivac ne leži u jednoj od ovih pet loših seksualnih navika.

Toliko ste usvojili rutinu da više ni ne razmišljate tokom seksa

Svi imaju nešto što mi je draže u spolnom odnosu i u tome nema ništa loše. Ako imate rutinu i uživate u svakoj njenoj sekundi, to je odlično, no ako niste zadovoljni time što nemam nikakve avanture u spavaćoj sobi, vrijeme je za promjene. Ako ne provjeravate kako se vaš partner osjeća (a i kako se vi osjećate), moguće je da ćete zapeti u kolotečini s kojom niko nije zadovoljan. Kad se to dogodi, teško se izvući iz nje.

Kako reći partneru da je vaš seksualni život dosadan? Nikako, umjesto toga potrudite se da zajedno isprobate nove stvari. Ako rutina funkcionira za oboje, super, no ako želite probati nešto novo, probajte.

Spavaća soba nije vaše “sveto mjesto”

Postoje brojna istraživanja koja pokazuju da je rješavanje poslovnih obveza u spavaćoj sobi loše za vaše zdravlje i seksualni život. Rokovi i projekti nerijetko nas toliko pritišću da im dopuštamo da ovladaju našim životima, a u tom slučaju jako je primamljivo odnijeti laptop u krevet i raditi do ranih jutarnjih sati.

To je veoma toksično i ne biste smjeli to raditi. Spavaća soba mora ostati mirno i smirujuće mjesto koje povezujete sa snom i seksom

Preskačete seks

Ako mislite da je sve drugo važnije od seksa, uskoro ćete imati problem. Za uspješan brak ključno je pronaći vrijeme za intimnost s partnerom. Možda ne zvuči kao najseksi stvar na svijetu, no redovan seks pomaže održati bliskost s partnerom, ali i učvršćuje vašu vezu. Nemojte preskakati seks, odredite vrijeme za njega bar jednom sedmično.

Upamtite, nikad nećete požaliti što ste se seksali, ali mogli biste što niste.

Ne govorite partneru kad vas nešto napaljuje

Ako vas nešto zbilja pali, recite partneru. Također podsjetite partnera ili partnericu da je seksi, što češće. Da biste se više seksali potrebno je da se obje strane osjećaju samouvjereno, a mali poticaj egu nikome nije škodio.

Također, očekujte komplimente zauzvrat.

Očekujete da druga strana uvijek inicira seks

Ne postoji ništa loše u tome da jedna strana preuzima inicijativu, no to ne znači da tako mora biti baš uvijek. Postoje brojni načini da partneru kažete da želite seks. Ne morate skočiti na nju ili njega ako želite intimnost. I nekoliko poljubaca može dovesti do seksa.

Back to top button