SKANDALOZNA ODLUKA: PIJAN PREGAZIO MAJKU I BEBU! DOBIO ŠEST GODINA ZATVORA!

Dragoljub Jocić (45) sa 1,8 promila alkohola u krvi u zaustavnoj traci auto-puta kombijem se zakucao u „golf“ u kojem je Jovana Ljubić (28) dojila šestomesečnu ćerkicu D. Lj.

Nišlija Dragoljub Jocić (45), koji je 30. septembra prošle godine vozeći pijan na auto-putu Beograd – Niš kod Aleksinačkog Bujmira izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je na mestu poginula šestomesečna beba D. Lj. a njena majka Jovana Ljubić (28) dan kasnije podlegla povredama, osuđen je na šest godina zatvora.

Poslednji susret

VRAĆALI SE SA SVADBE

Ljubići su na dan tragedije bili na svadbi u Aleksincu, a nesreća se dogodila kad su se vraćali kući. Prva komšinica nastradale Jovane Ljubić Milica videla ju je tog dana pre nego što je krenula na veselje.

– Oko 12 sati Jovana je bila kod mene, razmenile smo šminku, a onda je ona otišla kod frizera. Bile smo bliske jer je moje dete samo 10 dana starije od nastradale bebe. Ne mogu da verujem da ih više nema – ispričala je komšinica.

Inače, nastradalu Jovanu diplomski je delio od završetka pedagoške škole i diplome vaspitačice.

Zabrana pet godina

Kazna mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice sklopljenim s Višim javnim tužilaštvom, a koji je Viši sud juče prihvatio. Jociću je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je vozeći kombi „opel vivaro“ prešao u zaustavnu traku i otpozadi udario „golf 4“ u kojem se nalazila porodica Ljubić iz Prokuplja, koja se zaustavila na auto-putu da bi Jovana podojila bebu. Devojčica je zadobila višestruke povrede grudnog koša, glave, vrata i trbuha, usled čega je preminula na licu mesta, dok je njena majka još davala znake života. U udesu su lakše povređeni vozač „golfa 4“ Dragiša Ljubić (28) i njegov trogodišnji sin A. Lj.

Optužnica je Jocića teretila za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je ustanovljeno da je u momentu nesreće imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Olakšavajuće i otežavajuće okolnosti

MAKSIMALNA KAZNA 12 GODINA

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina. Prilikom odmeravanja kazne kod prihvatanja nagodbe uzete su u obzir okolnosti što je Jocić ostao na mestu nesreće i što se pokajao, ali i to što je bio pijan te što su stradale dve osobe, od kojih je jedna dete.

Produžen mu pritvor

– Radi se o stanju teške alkoholisanosti, usled čega optuženi apsolutno nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom pa se kretao zaustavnom trakom, iako je to zabranjeno, usled čega je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo „folksvagen golfa 4“ – navedeno je u optužnici.

Nakon potpisane nagodbe Jociću je produžen pritvor do odlaska na izdržavanje kazne.

Jocić vozio prijateljicu u Aleksinac

PIO VOTKU, NE SEĆA SE KOLIKO

Jocić je pred istražnim organima isticao da nije imao nameru da vozi pijan. On je kazao da je nakon što je završio posao u Aleksincu otišao s prijateljicom u Niš, gde su zajedno pili, i to ona koktel „bambus“, a on votku.

– Rekao je da se ne seća koliku količinu alkohola je popio niti u kom vremenskom periodu, ali da nije imao nameru da te večeri vozi. Međutim, njegovoj prijateljici je pobegao autobus pa je on odlučio da je odveze u Aleksinac. Nije umeo da objasni zbog čega se prilikom povratka u Niš našao u zaustavnoj traci, gde je stajao automobil porodice Ljubić – ispričao je Kurirov izvor iz istrage.

 

 

Crna hronika/Kurir

Back to top button