Kontrolori u autobusu pretukli mladića, zvjerski ga udarali dok se nije onesvijestio

Srbiju je danas potresao snimak na kojem se vide kontrolori u autobusu javnog gradskog prijevoza kako brutalno udaraju jednog mladića.

Kontrolori su prekoračili ovlaštenja i bit će udaljeni s posla Kontrolori su prekoračili ovlaštenja i bit će udaljeni s posla
Do sukoba je došlo na liniji 581, koja vozi iz Beograda za Lazarevac, a kontrolor je prekršio ovlaštenja i bit će udaljen s radnog mjesta, doznaje Blic.

Sukob se dogodio u petak. Iako je isprva rečeno da su u tučnjavi ozlijeđeni kontrolori, uskoro su se društvenim mrežama proširili snimci koji bacaju sasvim novo svjetlo na slučaj, jer se vidi kako kontrolori udaraju mladića.

Korisnici Facebooka tvrde da se na snimcima radi o kontrolorima, a mladić je, kako pišu, maloljetan. Na snimku se vidi kako muškarac u plavom prsluku gura mladića u pokušaju da ga obori. Čuje se i vriska uplašenih putnika, a sve skupa izgleda veoma uznemirujuće.

Na drugom snimku vidi se kako su muškarci uspjeli izvući mladića iz autobusa. Mladić je oboren na zemlju pored vozila, a muškarac u plavom prsluku ga udara u glavu. Pored njih stoji muškarac koji je ranije spriječio jednog putnika da ih razdvoji. Nesretni mladić se naposlijetku onesvijestio.

– Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi tuča između putnika i kontrolora, utvrđeno je da je kontrolor u postupanju prema putniku prekoračio ovlasti, zbog čega će biti udaljen s radnog mjesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja. Bez obzira na to što je putnik bez karte izazvao incident i prvi napao i provocirao kontrolore, bilo koja vrsta prekomjerne reakcije je apsolutno nedopustiva, i svaki ovakav postupak će biti sankcioniran – stoji u saopćenju Apeksa u čijem se autobusu incident dogodio.
https://www.facebook.com/pardobrihljudi/videos/2043073002375315/
https://www.facebook.com/pardobrihljudi/videos/2043258102356805/

Posted by Nikolina Velić-Čitlučanin on Sunday, April 1, 2018

Izvor: Blic

Back to top button