Nakon Vlade Srpske jajima gađao i punicu, a ona žali: Šteta što ga nisam uhvatila i nalupala

Bivši policajac Dragan Kalkan, poznat po tome što je gađao zgradu Vlade RS jajima, sada je jaja bacao i na porodičnu kuću bivše punice u banjalučkom naselju Starčevica, zaprijetivši ujedno da će je ubiti.

Izvor iz istrage potvrdio je da je Kalkan bacio nekoliko desetina jaja na kuću, a tragovi napada bili su vidljivi i nekoliko sati nakon incidenta koji je uznemirio građane.

Darinka Vujmilović ispričala je da joj je bivši zet zaprijetio da će je ubiti, te da od policije očekuje da kazni nasilnika.

– Pričala sam na telefon i čula neko lupanje pred kućom. U prvi momenat sam mislila da neko cijepa drva, ali je lupanje postajalo sve jače – prisjetila se vidno uznemirena Vujmilovićeva.

Kada je otvorila vrata kuće, uslijedio je šok.

– Vidjela sam svog bivšeg zeta Dragana Kalkana kako galami i baca jaja na kuću. Govorio je kako će ubiti i mene i djecu – ispričala je Banjalučanka.

Dodaje kako joj je žao što nije uspjela uhvatiti Kalkana i obračunati se s njim.

– Ma žao mi je što ga nisam uhvatila i nalupala – izjavila je bivša Kalkanova punica.

Ipak, u napadu su za dlaku izbjegnute teže posljedice.

Vujmilović priča kako je galamu čuo i sin koji živi s troje djece na spratu kuće.

– U jednom trenutku, sin je krenuo za Kalkanom, ali je ovaj već otišao prema svom autu – rekla je na kraju Vujmilović.

O napadu jajima obaviještena je Policijska uprava Banja Luka.

– Policija je postupila po zaprimljenoj prijavi da osoba koja je u porodičnoj vezi s oštećenima prijeti i baca jaja na kuću oštećenih – naveli su iz PU Banja Luka.

Marija Markanović, portparol PU Banja Luka, objasnila je da su o prijavi upoznati dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Centar za socijalni rad Banja Luka.

– Tužilac je naredio da se utvrde sve okolnosti, te postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti u vezi s nasiljem u porodici, te da se dostavi izvještaj – zaključila je Marija Markanović.

Dragan Kalkan je u januaru 2017. godine bacio 11 jaja na zgradu Vlade RS u znak protesta, što mu nije priznato učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

– Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti – izjavio je u januaru prošle godine Kalkan.

Autor: Srpskainfo

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f