Električno podno grijanje: Koliko košta i da li je korisno!?

UREĐENJE ENTERIJERA STANOVA ILI KUĆA OD SKORIJEG VREMENA PODRAZUMJEVA I UGRADNJU ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANJA. OVDJE SE RADI O TANKIM TRAKAM AKO JE SE POSTAVLJAJU NA SAMI POD U VAŠEM DOMU, TE DA BI DOBILE DOVOLJNO NAPAJANJA, NEOPHODNO JE DA IM OBEZBJEDITE SAMO JEDNU UTIČNICU.

Ono što je posebno interesantno jeste da električno grijanje možete da postavite u svaku prostoriju, pa čak i na terase, ulazne prostorije i slično.
Kako se postavlja električno podno grijanje!?

Trake za elektirčno grijanej su promjera od 3 do 15 centimetara . U praksi šire trake se najčešće primjnjuju kada je u pitanju grijanje stanova, dok se uže koriste za dijelove zidova il ako su u pitanju neke manje prostorije.

Traka se ne mogu lako oštetiti kao što je slučaj sa kablovima, neće im ništa biti ni ako ih potopite u vodu, samo je bitno da se ne desi njihovo potpuno prekidanje.

Sve traje, odnosno cjelokupan sistem traka povezuje se na električni prključak koji se vrši napajanjem od 220 V. Sa njim je povezana i kutija sa prekidačem koji ima zadatak da napon od 220V pretvara u 12V.

Postupak montaže ovih traka je veoma laka i brza, a sve trake je potrebno pričvrstiti sa trakom za pod. Kada je postavljanje završeno onda stavljate cementne košuljice koje su debljine od 3 do 5 centimetara.

Kada se sve to osuši slobodno smijete da stavite parket ili pločice.

(abportal.info)

Back to top button