U SLOGI OGORČENI: Nećete nas zaustaviti, u Premijer ligi ćemo mnogima pomrsiti račune

Nakon posljednjeg 19. kola Prve lige FBiH u okviru kojeg je FK Sloga na domaćem terenu ostvarila zasluženu pobjedu protiv ekipe Olimpica rezultatom 2:1 uslijedio je linč pojedinih medija usmjeran protiv našeg kluba kako bi se diskreditovala naša pobjeda i put ka plasmanu u BH Telecom Premijer ligu BiH, navodi se na početku saopćenja za javnost FK Sloga Simin Han.

Svi koji su u subotu 31. marta prisustvovali utakmici između Sloge i Olimpica svjedočili su zasluženoj pobjedi naše ekipe. Sve medijske navode da je Sloga došla do novih bodova uz pomoć sudija kategorički odbacujemo i pozivamo sve relevantne organe da nam oduzmu svaki bod koji smo osvojili na neki neregularan način. Tačno je da je na utakmici između Sloge i Olimpica bilo i nagurivanja igrača na terenu što se može vidjeti na snimku koji je objavljen na YouTube ali obzirom na važnost samog susreta i značaj osvajanja bodova ekipa koje se bore za plasman u viši rang, iskrice na terenu su neizbježne. Glavni sudija utakmice sve aktere adekvatno je sankcionisao i prema svima je imao iste aršine.

Podsjećamo, da tim Sloge čine iskusni fudbaleri sa iskustvom u Premijer ligi BiH, a neki od njih su igrali i u dosta jačim i kvalitetnijim ligama. Zbog čega je onda čudno nekome kada jedan takav tim pred svojim publikom ostvari pobjedu. FK Sloga je jedan od sportskih kolektiva u BiH koji nema ni jedne marke dugovanja prema državi Bosni i Hercegovini, svim fudbalerima, stručnom štabu i ostalim uposlenicima redovno se izmiruju obaveze. Pa se nameće pitanje kome smeta takav jedan sportski kolektiv koji ima ambicije ulaska u najviši rang takmičenja. Naš cilj želimo ostvariti na zelenom terenu uz dosta znoja, truda i rada i nikako drugačije. Možda se mnogi nisu nadali da možemo istrajati u našoj namjeri pa Slogu pokušavaju na druge načine da zaustave što im neće poći za rukom. Sada se opravdano pitamo hoćemo li svaki naredni put kada ostvarimo pobjedu ili osvojimo bod protiv konkurenata iz vrha tabele biti meta napada medija usmjerenih protiv FK Sloga. Zašto su samo utakmice Sloge pod budnim povećalom javnosti. Zbog čega se samo na utakmicama Sloge traže vijesti za bombastične naslove. Vjerovatno zato što su mnogi svjesni kako ćemo ukoliko izborimo Plasman u Premijer ligu, biti rame uz rame Željezničaru, Sarajevu, Zrinjskom, Slobodi…, i tako mnogima pomrsiti možda račune, navodi se u saopćenju FK Sloga – Simin Han.

Sportske.ba

Back to top button