Ivanić: Odbio sam Dodikovu ponudu

Mladen Ivanić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrdio je da mu Milorad Dodik, predsjednik RS, jeste nudio da ostane da radi u Predsjedništvu BiH pod njegovim uslovima. A jedan od njih je i izlazak iz Saveza za promjene. Nije pristao, kaže Ivanić, zbog principa, s porukom da je siguran u pobjedu u odnosu na Dodika.
Ivanić je poručio, u izjavi za BN televiziju, da nikada ne bi prihvatio uslov da napusti Savez za promjene, navodeći da se pridržava svojih principa.

„Očekivati od mene da ću iznevjeriti ljude koji su glasali za mene, zaista je potcjenjivanje mene. Nema te funkcije, niti pozicije za koju bih ja napustio vlastite principe. Moji principi su definisani u politici koju vodi PDP i Savez za promjene. Sama ta činjenica o kojoj je on govorio, ukazuje da je sve ovo što sada radi – netačno. Dakle, zašto bi nudio meni mjesto ako sam loše radio. Dakle, ja sam očito dobro radio“, poručio je Ivanić.

Ivanić je kazao da je uvjeren u pobjedu na predstojećim izborima.

„Ja nisam čovjek koji radi po diktatu i neko ko će zbog funkcije nešto uraditi. Sve što radim, radim iz uvjerenja. I uvjeren sam, zato što to radim iz uvjerenja, da ću zadržati 317.000 ljudi koji su za mene glasali i da ću dobiti nove glasove, jer ih nisam iznevjerio. Uvjeren sam da ću iz tog razloga uspjeti da pobijedim jednu ekipu koja vjeruje da nešto mora biti onako kako oni kažu. Ne mora, niti će biti“, zaključio je Ivanić za BN televiziju.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da je u jednom trenutku obavijestio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je ponudio Mladenu Ivaniću da nastavi da radi u Predsjedništvu pod određenim uslovima, ali da je Ivanić to odbio iz nekih svojih razloga.

(Vijesti.ba)

Back to top button