EKSKLUZIVNO: Bivši trener Barcelone i Espanyola uskoro na klupi Sloge!?

Nakon lošeg otvaranja polusezone na klupi Sloge, smijenjen je trener Ninković, a Azmir Husić sa svojim saradnicima traži najbolje rješenje za nastavak takmičenja.

Kako saznajemo, Uprava Sloge je u kontaktu sa trenerom koji je predvodio i trenirao omladince slavne Barcelone, gdje je čak bio i skaut. Naime, riječ je o Nikici Milenkoviću, koji je u svojoj fudbalskoj karijeri ostavio najveći trag u Rijeci za koju je upisao preko 150 nastupa.

Milenković je trenirao nekoliko velikih imena svjetskog fudbala, kao što su Xavi, Iniesta, Puyol, Victor Valdes, nalazio se i na klupi Espanyola gdje je obavljao ulogu pomoćnog trenera, a prije nekoliko godina bio je na funkciji člana Izvršnog odbora Rijeke i savjetnika za struku u klubu s Kantride.

“Trenirao sam dobar dio današnjih Barcinih zvijezda, kroz ruke su mi prošli Xavi, Iniesta, Puyol, Victor Valdes…” – kaže Nikica Milenković, bivši nogometaš Rijeke, koji je četiri godine bio trener Barceloninih kadeta. U katalonskom ponosu radio je od 1992. do 1996. godine.

“U ljeto 1991. godine Ljupko Petrović me pozvao da mu budem pomoćnik u Espanyolu. No, ta je priča trajala samo pola godine i na poziv Johana Cruijffa došao sam u Barcelonu. Bio sam trener kadeta, ali sam po potrebi, jednom ili dva puta tjedno, individualno radio i s drugim igračima u omladinskom pogonu, bio sam i skaut. Iz Barcelone sam otišao 1996. godine, dan nakon što je otišao Cruijff” – izjavio je u razgovoru za večernji.hr, trener Milenković.

Da li će ovaj strateg uskoro krenuti put Tuzle, ostaje da vidimo.

Prva Liga

Back to top button