Vidović za Avaz Sport: A što je to Ronaldo bolji od mene?

Da je kojim slučajem Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine popularnija i medijski propraćenija u svijetu, danas niko ne bi spominjao maestralne “makazice” Kristijana Ronalda (Cristiano) na utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Juventusa i Reala (0:3).

S naslovnica ne bi silazilo ime 28-godišnji Antonija Vidovića, napadača Orašja.

Slavlje u kafiću

Dok se svjetska sportska javnost klanjala Ronaldu diveći se novom remek-djelu, Vidović je, naime, dan poslije, na utakmici 20. kola Prve lige FBiH, postigao dva gola u pobjedi Orašja nad Čapljinom (3:1), a jedan od ta dva gola vjerovatno je i bolji od onoga Ronaldovog.

Vidović se, nakon ubačaja s desne strane, sjajno snašao i sa 12 metara “makazicama” pogodio protivničku mrežu. Za glavu su se nakon gola držali igrači na klupi, na čelu s trenerom Matom Neretljakom…

Nakon majstorije, Vidović je s društvom u lokalnom kafiću proslavio majstoriju, a na Facebook je postavio status: “Hvala i doviđenja.”

– Što je to Ronaldo bolji od mene? Trenira on, treniram ja, on je u Španiji, ja u Prvoj ligi FBiH, to je jedina razlika. Šalu na stranu, Ronaldo je majstor i svjetska klasa – kazao je Vidović.

Orašje je, nakon 20 odigranih kola, treće na tabeli Prve lige FBiH.

Velika šansa

– Zakuhalo se na vrhu. Imamo veliku šansu da se vratimo u Premijer ligu. Imamo najbolji raspored i vjerovatno će borba biti do posljednjeg kola – kazao je Vidović.

Sport.avaz.ba

Back to top button