Erdogan: Dok god hrani teroriste, Zapad će tonuti

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan optužio je danas Francusku da pomaže teroristima, te poručio kako će Zapad tonuti dok god bude hranio teroriste.
Erdogan je boravio u zapadnom turskom gradu Denizliju, a u obraćanju na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) govorio je o aktuelnim dešavanjima. U Erdoganovom fokusu bila je borba protiv terorizma.

– Prema posljednjim informacijama koje sam dobio, u Afrinu je neutralizirano 4.000 terorista. Ovdje ne ubrajam neutralizirane teroriste na sjeveru Iraka. Ako i njih dodamo, cifra se kreće i do 4.200 – rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je iznio i kritike na račun Francuske.

– Francuska, pomažeš teroristima, pružaš im podršku, a nakon toga ih ugostiš u palati Elyesee. Za to nikada nećete moći položiti račune, niti ćete ikada uspjeti riješiti zla kakvo je terorizam. Vidite šta teroristi rade u Njemačkoj? Desit će se i u Francuskoj. Dok god hrani teroriste, Zapad će tonuti – poručio je Erdogan.

On se osvrnuo i na borbu protiv terorističke organizacije FETO.

– Oko 80 militanata FETO-a smo pronašli u različitim zemljama, spakovali i deportovali u Tursku. Nastavit ćemo. Gdje god bježali i krili se, mi ćemo im biti za petama. Oni će bježati, mi ćemo ih hvatati. Bez razlike da li se radi o PKK ili o FETO-u. Mi smo odlučni u našoj namjeri, i uspjet ćemo ovaj posao dovesti do kraja – zaključio je Erdogan.

(Vijesti.ba / AA)

Back to top button