Izrešetao komšiju zbog vode: Ilija Milić predat Tužilaštvu u Banjoj Luci

Sedamdesetjednogodišnji Ilija Malić iz sela Kruševo brdo kod Kotor Varoša, koji je osumnjičen da je iz automatske puške ubio tridesetpetogodišnjeg komšiju Vasilja Kneževića, a potom pokušao ubiti i Vasilijevog oca Nedjeljka, predat je danas u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, potvrđeno je u ovom tužilaštvu.

Izrešetao komšiju zbog vode FOTO: NEZAVISNE NOVINE Izrešetao komšiju zbog vode FOTO: NEZAVISNE NOVINE
Sukob između dvojice muškaraca je navodno dugo tinjao, a Ilija je tužio Vasilija zbog neke šume. Netrepeljivost je buknula prije nekoliko dana odnosno 5. aprila, kada je Knežević, prema tvrdnjama nekih svjedoka, razbio vjetrobransko staklo na Milićevom vozilu “mitshubishi pajero”, a zatim mu zapalio sijeno.

Jučer su se dvojica muškaraca ponovo posvađala te je Malić pucao iz automatske puške i ubio Kneževića te pokušao ubiti i njegovog oca. Starac se uspio spasiti tako što je pobjegao u kuću, ali je ostao bez sina jedinca, kojeg je, po riječima mještana, Ilija izrešetao ni manje ni više nego – zbog vode!

Mještani pričaju kako problema u selu ne fali.

– Ilija je sebi dao za pravo da odvrće i zavrće vodu sa seoskog vodovoda. To je Vasilja pogađalo, jer blago (goveda) žeđ ne može trpjeti. Voda mu je glave došla. Nema šta drugo biti – ispričali su mještani novinarima.

VEZANI TEKST – Ubistvo u Kotor-Varoši: Starac iz automatske puške ubio 35-godišnjaka

Nakon ubistva Malića su uhapsili pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš, a nakon kriminalističke obrade predat je u Tužilaštvo na dalje postupanje.

VEZANI TEKST – Ko je ubijeni Knežević: “Goloruki” deminer, jedini stanovnik katunskog naselja

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva je saopćeno da će Milić sumnjiči za ubistvo Vasilja Kneževića, te pokušaj ubistva Nedeljka Kneževića.

Izvor: Faktor

Back to top button