Nesreća na deponiji: Smeće zatrpalo radnika (FOTO)

Na deponiji Golo brdo kod Novog Pazara danas je došlo do nesreće u kojoj je nestao vozač bagera B.S. (56). U nesreći koja se dogodila tokom sanacije deponije lakše je povrijeđen i jedan radnik “Gradske čistoće” Novi Pazar.

Prema riječima očevidaca tokom radova na sanacije deponije i nasipanja zemlje, danas oko 15 sati, se obrušila velika količine otpada i tom prilikom bager u kojem je bio nestali radnik survao se u lavini smeća. Takođe, tokom obrušavanja smeća survao se i jedan kamion ali je vozač ostao nepovrijeđen.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović je rekao, da na osnovu informacija koje je dobio od zaposlenih na deponiji, iznenada obrušila ogromna količina nagomilanog smeća.

smece443.jpg

”Završavali su radove na gašenju požara, deponija je već bila sanirana. Po riječima očevidaca, u jednom trenutku je došlo do odvajanja ogromne količine otpada koja je povukla jedan kamion i bager. Vozač kamiona je uspio da iskoči i ostane na obali, buldožeristu vodimo kao nestalog i on još uvijek nije nađen”, izjavio je za Anadolu Agency (AA) Omerović.

Tom prilikom na deponiji je bio i poslovođa deponije “Gradske čistoće” i prošao je sa lakšim tjelesnim povredama.

“Smeće ga je nosilo nekih 150 metara, pukim slučajem je preživio”, rekao je Omerović, dodavši da je nestali vozač bagera, radnik privatne firme koja je angažovana na sanaciji deponije.

smece333.jpg

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, policija i okupljeni građani nekoliko sati su pokušavali da pronađu nestalog radnika ali je zbog mraka i otežanih uslova potraga, kako je nezvanično rečeno, odložena za ujutro.

Zbog lošeg stanja deponije Golo brdo JKP “Gradska čistoća” Novi Pazar je raspisala tender i krajem marta ove godine za građevinske radove angažovala privatnu firmu “Braća Muslić”.

Deponija Golo brdo nalazi se na hiljadu metara nadmorske visine, udaljena je 26 kilometara od Novog Pazara, građena je krajem devedesetih godina i bila je predviđena kao regionalna deponija. Međutim ova deponija nije završena, projekat nije ispoštovan i prije vremena je puštena u rad. Na ovoj deponiji su učestali požari.

Back to top button