Španci nagađaju: Rakitić seli u Bayern, a u Barci otvara prostor Pjaniću?

Dolaskom Niko Kovača na klupu Bayerna najavljene su i određene promjene u svlačionici minhenskog kluba, od kojih bi na kraju mogao imati koristi i naš fudbalski A reprezentativac Miralem Pjanić.

Hoće li Pjanić od iduće sezone dijeliti svlačionicu sa Messijem i Suarezom Hoće li Pjanić od iduće sezone dijeliti svlačionicu sa Messijem i Suarezom
Klub iz Münchena spreman je dovesti Ivana Rakitića, koji bi trebao imati jednu od ključnih uloga u sistemu 3-1-4-2 kojeg će Kovač forsirati u bavarskom gigantu.

Španski mediji javljaju kako je Barca spremna pustiti Rakitića, ali samo za cijenu koja će se kretati oko 60 miliona eura. Istovremeno, Barca je u porazi za fudbalerom koji će zamijeniti hrvatskog veznjaka, a kao alternative pominju se Miralem Pjanić ili Christian Eriksen.

Bayern se već duže pojavljuje kao klub u kojem bi Rakitić mogao nastaviti karijeru. Navode Nijemci da bi se u redovima bavarskog diva savršeno uklopio, a kao razloge su istakli to što savršeno govori njemački, u klubu je njegov veliki prijatelj Manuel Neuer, a od sada i bivši saigrač, te selektor Niko Kovač.

Izvor: Faktor

Back to top button