Ubistvo u sarajevskom naselju Soukbunar: Mužu zabila nož u srce

Sarajevska policija uhapsila je pedesetšestogodišnju Merzija Delalić iz Sarajeva zbog sumnje da je sinoć, deset minuta iza ponoći, nožem ubila svog godinu starijeg muža Seada Delalića.

Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući na Soukbunaru FOTO: J. BRUTUS
Ubistvo se dogodilo u ulici Dr. Jusufa Tanovića, u naselju Soukbunar u sarajevskoj općini Centar.

Iz MUP-a je potvrđeno da im je deset minuta iza ponoći prijavljeno da je došlo do povrede osobe oštrim predmetom, nakon čega su na mjesto događaja odmah izašli pripadnici policije.

– Na mjestu događaja je zatečena ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S. D. koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša. Na mjestu ubistva je zatečena i njegova supruga M. D. rođena 1962. godine iz Sarajeva, koja je policajcima rekla da se posvađala sa mužem te da je došlo i do fizičkog naguravanja tokom kojeg ga je ona povrijedila oštrim predmetom. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je tokom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda – naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine.

Izvor: Faktor

Back to top button