Majka poginulog radnika zanijemila od tuge

Nakon pogibije radnika “Elektrodistribucije” Semira Šabića kod Ilijaša, njegova porodica prolazi najteže trenutke. Šabić je u srijedu poslije podne izgubio život radeći na dalekovodu kod sela Vruci u Ilijašu, dok je teže povrede zadobio njegov kolega Adem Avdukić.

Velika visina

Prema izjavama očevidaca, do tragične nesreće došlo je kad su radnici zavidovićke firme “Brković SM” oborili stablo na žice dalekovoda.

Radnici “Elektrodistribucije” bili su na stubu kad je stablo palo na žice, koje su ga povukle i oborile. Nažalost, stub je prignječio Šabića, koji je sat poslije podlegao povredama, dok je Avdukić zadobio lom lopatične kosti i još nekoliko povreda.

Prema riječima Sulje Memića, daidže poginulog, i Amera Memića, bližeg rođaka, koji su bili na mjestu nesreće, radnici su imali male šanse da se izvuku.

– Nemoguće je da se čovjek spasi u situaciji kad je sigurnosnim pojasom pričvršćen za stub visok devet metara koji pada i pri tome je dodatno povučen silinom pada posječenog stabla – rekao nam je Memić.

Porodica u šoku

Semirova majka Hasija nije bila u stanju da bilo šta govori. Plakala je i izgovarala sinovo ime. Njegov brat Akif samo je kazao da još ne može da shvatiti da se dogodila takva nesreća. Porodica čeka obdukciju, nakon čega će utvrditi vrijeme dženaze.

– Ne znamo ni kako će se odvijati to s firmom čiji su radnici prouzročili nesreću niti sa Semirovom firmom, ali to sada nije važno. Mog brata nema i to je istina koja boli – rekao je Akif.

Ostali supruga i djeca

Iza stradalog Semira ostala je supruga Aida sa dvoje djece, četrnaestogodišnjom kćerkom i osmogodišnjim sinom, učenicima Osnovne škole u Ilijašu. Aida je nezaposlena i to će, prema riječima Akifa, brata nastradalog, biti najveći problem.

– Svi ćemo im pomagati, ali njima je najveća pomoć bio Semir. I to je ono što se ne može nadoknaditi – poručio je Akif.
Avaz

Back to top button