Senijad Ibričić iznenadio novinare: Džeko i ja zaigrat ćemo za Hajduk

Senijad Ibričić je za ”Slobodnu Dalmaciju” otkrio koji mu je gol u karijeri najdraži i poručio: Vjerujte, Džeko i ja ćemo skupa zaigrati za Hajduk!

Poziv iz “dežele” nas i nije iznenadio, nije čudno da se javio kad je takva prilika:

– Želim čestitati mom nezaboravnom Stanku Poklepoviću rođendan. Čitao sam da me se sjeća i pamti po dobru, pa i ja želim reći kako je to za mene jedan od najboljih trenera koji su me trenirali, ako ne i najbolji, a nadasve je bio poseban čovjek koji je prilazio s izraženom ljudskom crtom… – kazao je za „Slobodnu Dalmaciju“ Ibričić, jedna od Hajdukovih “desetki” koje se pamte.

Dali smo mu broj mobitela šjor Špace, oni će sigurno popričati o seriji “Lud, zbunjen, normalan”, koja je i onda bila popularna kad su zajedno brodili “bijelim brodom”, pa su nas time znali zabaviti i na zajedničkim presicama.

Ibričić je sad u Domžalama i ove nedjelje igra u 19 sati protiv Marijana Pušnika (Domžale – Rudar Velenje), ali nismo o tome pričali, nego o hrvatskom derbiju:

– Osluškivat ću događanja u Poljudu koliko budem mogao prije moje utakmice, a onda i pogledati… Imam i ja ovdje mogućnost da budem u toku, sve se gleda, pa i ja pratim Hajduk obavezno. Moglo bi ove opet biti tijesno kao davno, konačno ponovno. Kao u moje doba. I publike će biti. Velika je stvar da se Marko Futacs oporavio, njega izuzetno cijenim. I Mijo Caktaš dobro da se vratio, s njim opet lopte imaju dušu, zna dodavati i opasan je – vidi se kakve igrače Ibro voli.

Prenosimo informaciju kako ulaznica u subotu nije bilo u prodaji, a Ibričić stišće palčeve Hajduku, vraća se na derbi od 40.000 gledalaca iz februara 2009. i pobjedu 2:0 kontra Dinama.

– Uh, to mi je možda i najdraži gol u karijeri, ukrao sam loptu Robertu Kovaču i potom je zabio. Predivno u fantastičnom ambijentu. Te smo godine bili blizu trofeja, ali tek dogodine smo osvojili kup i igrali Evropsku ligu.

Sedam godina je prohujalo da je otišao u Moskvu, a prije dvije Ibričić je bio blizu povratku:

– Bilo pa prošlo, bio sam blizu, da… Znate, Hajduk je moj klub, uvijek, a u Domžalama mi ide dobro. Dva smo boda od Maribora, sedam od Olimpije, na putu smo za Evropu, to je bitno. Posljednjih 13 nismo izgubili. Želim Hajduku da pobijedi danas i da osvoji duplu krunu. To je jasno. Mislim da ove godine imamo opet dobru šansu. Mi. Hajduk.

Javlja li se Edin Džeko?

– Čujemo se mi redovno.

A što je s obećanjem da ćete makar posljednju godinu u karijeri zaigrati zajedno za Hajduk?!

– Živa istina, ali to sigurno neće biti iduća, Džeko je sad “top”, na vrhuncu… Možda i prvak Evrope postane s Romom. Čujte, rekao je, rado je dolazio do mene u Split i u Poljud i na turnir Četiri kafića. Rečeno jest, pa sad treba pričekati da se i ostvari. Pitat ću ga ja – smije se Ibričić.

Podsjeća da su se Edin i on sprijatelji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i otad su veliki prijatelji sa zajedničkim planovima.

Autor: Slobodna Dalmacija

Back to top button