ŠEŠELJ – OPASNI KLOVN srpske politike

Vojislav Šešelj pretio poslanicima u Narodnoj skupštini. Šešelj napao Nenada Čanka ispred jedne televizije. Šešelj pocepao hrvatsku zastavu u Skupštini i psovao članove delegacije hrvatskog Sabora. Šešelj najavio miting u Hrtkovcima, mestu gde je pre 26 godina takođe mitingovao na Đurđevdan preteći tamošnjim Hrvatima, za šta je u Hagu osuđen na deset godina.

Šta je tu novo? Sve ovo, slično, isto ili gore i sa drastičnijim posledicama radio je sve vreme otkako je njegova zvezda zasijala na skomračnom političkom nebu, a tome će bezmalo trideset godina. I onaj ko pronađe jednu dobru stvar koju je za to vreme Šešelj i njegova politička kohorta uradila za Srbiju, slobodno može konkurisati za nacionalnu penziju. Na toj penziji ćemo zaštedeti. Nema toga.

FOTO: RAS / RAS SRBIJA
Njegov politički legat je sve samo ne dobro delo i pozitivan doprinos, a politički kredo – sve je dozvoljeno. Vođen tim najgorim makijavelističkim pristupom politici i zadojen mržnjom, nekad iracionalnom, nekad programiranom, ponašao se poput slona u prodavnici igračaka gde god bi se našao i šta god da je radio: bilo da drži politički miting, agituje za rat, piše pamflete, polemiše sa političkim protivnicima, proziva i vređa pripadnike drugih naroda, brani se na sudu ili nastupa sa najviših pozicija u državi – a bio je čak i potpredsednik Savezne vlade u onoj skraćenoj Jugoslaviji. I ostao je dosledan samo u nasilju, otrovnom i poganom jeziku i u promociji nerealnih političkih projekata koji samo u njegovim govorima izgledaju ostvarivo, dok je sve ostalo bilo podložno kalkulaciji u skladu sa njegovim trenutnim političkim interesom.

Nedosledne izjave

Tako je za Šešelja Slobodan Milošević u jednom trenutku bio „crveni tiranin“, „dedinjski dizdar“ i „psihopatološka ličnost“, da bi u nekoj sledećoj raspodeli karata postao državnik i borac za pravdu, a u haškom kazamatu i prijatelj.
Blic.rs

Back to top button