Nije Dodikovo da ukida sudove!

“Izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će ukinuti Osnovni sud u Zvorniku, izlazi iz okvira nadležnosti predsjednika republike”, tvrdi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i dodaje da od Dodika se može svašta očekivati.
“Da su institucije radile svoj posao, u proteklom periodu kada je pljačkana “Alumina”, najvjerovatnije ne bi Litvanci napravili štetu “Alumini” od milijardu evra kao što je izjavio ministar Tegeltija”, kaže Govedarica.

On smatra da predsjednik Republike Srpske ne treba da ukida sudove, već da se bavi poslom koji mu je dat Ustavom.

“Predsjednik RS ne treba da bude mirođija u svakoj čorbi, već treba da radi ono što su mu Ustavom zagarantovana prava, a to je da se ne bavi ukidanjem ili osnivanje sudova, za tako nešto postoje druge institucije.

Međutim, mi smo od predsjednika RS navikli dosta toga i mene ne bi iznenadili kada bi kojim slučajem uveo i pravilo prve bračne noći u Republici Srpskoj.

Protiv tih stvari moramo da se borimo i da vratimo poziciju predsjednika RS tamo gdje joj zaista mesto i pripada, a institucije u Republici Srpskoj treba vratiti u insititucionalni i pravni okvir,” izjavio je Govedarica.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zaprijetio je u petak u Zvorniku da će ukinuti sud bude li blokiran račun kompanije “Alumina”. Poručeno je to na sastanku s predstavnicima Upravnog odbora “Alumine” i Sindikata radnika ove fabrike.

(Vijesti.ba / BN)

Back to top button