Fondacija Asmira Begovića želi u Mostaru graditi sportski centar za djecu, čekaju odgovor nadležnih

Fondacija Asmir Begović već neko vrijeme želi u Mostaru izgraditi sportski centar koji bi prije svega bio namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju, ali i ostaloj djeci. Problem je gradska vlast koja očito nema sluha za jednu takvu ideju.
“Nakon završetka obnove sportskih terena u Srebrenici, namjeravali smo nešto slično uraditi i u Mostaru. Željeli smo izgraditi samoodrživi sportski centar kojem bi upravljala Fondacija, a koji bi prije svega bio namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju, kao i ostalo djeci u gradu na Neretvi. Već dosta dugo imamo idejni projekt, ali i želju da nešto takvo sagradimo u Mostaru, ali nakon inicijalnih kontakata s gradskim vlastima, nismo imali ni priliku da im prezentiramo našu ideju”, kazao je za Klix.ba Asmir Begović.

Fondacija Asmir Begović u junu organizira humanitarni golf turnir u Londonu, na kojem će učestvovati mnoge poznate ličnosti, a cilj je naravno prikupljanje sredstava za projekte u našoj zemlji.

“Moram priznati da sam razočaran, jer izgleda volja da u Mostaru izgradimo nešto veliko i vrijedno nije obostrana. Još uvijek se nadam da će mostarska vlast uvidjeti vrijednost ideje, potencijal jednog ovakvog prioekta. Ako se to ne desi moguće je da ideja bude realizirana u nekoj drugoj našoj općini ili gradu”, priznao je Begović.

Idejni projekt i osnova cijele priče poslana je Gradu Mostaru u novembru prošle godine. Nadležni su tada obećali u dogledno vrijeme primiti predstavnike Fondacija Asmir Begović, ali od tada sve je ostalo samo na obećanju.
Klix

Back to top button