Juventus – teror koji traje! Šampionsko vaskrsnuće za dva minuta

Inter sa deset igrača vodio 2:1 do 87. minuta, ali je onda usledio neverovatan preokret za 2:3

Juventus bio na dnu do 87. minuta na Đuzepeu Meaci, ali je onda proradio šampionski mentaltet Stare dame i za samo dva minuta gosti iz Torina su okrenuli Inter i trijumfovali sa 3:2 u Derbiju Italije. I ne samo to, ostali su na liderskoj poziciji na tabeli Serije A.

Šampion Italije delovao je mrtvo, kao da je sjajni Inter već započeo sa organizacijom sahrane, a pola Apeninskog poluostrva je samo čekalo da se spusti kovčeg u raku. Ali, kao u američkim horor filmovim, kada negativca ne možete da ubijete iz prve, tako je i Juventus došao po svoje.

Vaskrsnuće Juventusa počelo je neverovatnim golom Huana Kvadrada bukvalno iz mrtvog ugla, a lopta je na putu do mreže zakačila Škrinijara.

To je dalo krila Staroj dami koja je delovalo do tada grogirano i drogirano. A onda potop domaćina koji je imao igrača manje od 15. minuta. Na ubačenu loptu iz slobodnog udarca sjajno je reagovao Gonzalo Iguain i ćušnuo je tamo gde je trebalo i gde najviše boli!

Sa druge strane, Inter je bio hrabar i čvrst u drugom poluvremenu, podsetio na neke starije i bolje dane. I zaslužili su Nerazuri pobedu, jer se nisu uplašili čak ni kada je sve delovalo izgubljeno u prvom poluvremenu. Ipak, nije Juventus bez razloga šampion Italije već šest godina zaredom.

Đuzepe Meaca je eksplodirao u 65. minutu, kada je, ironije li, Andrea Barzalji zatresao sopstvenu mrežu posle sjajnog prodora Ivana Perišića. Koliko se treslo tlo u Milanu u tom trenutku, verovatno nije ništa naspram onog kako je podrhtavalo podno Vezuva u Napulju.

Večeras je Inter oduševio igrom u drugom poluvremenu, Kao da je neki drugi tim izašao na teren. Grizli su na svakom delu terena, kidisali na svaku lopti i to im se potpuno isplatilo. Igrao se 52. minut kada je kapiten Mauro Ikardi iskoristio očajnu reakciju odbrane gostiju u prekidu glavom zatresao mrežu.

Juventus je furiozno otvorio utakmicu, igrao je sa mnogo autoriteta pogotovo na sredini terena, dok je Inter imao mnogo problema da uopšte iznese loptu sa svoje polovine.

A trener Juventusa Masimilijano Alegri, čiji tim u poslednje vreme nije uspeo da pobedi davljenike SPAL i Krotone, opet je ostavio na klupi Paola Dibalu. Argentinac je ušao u igru u

I prvu ozbiljnu priliku Stara dama je pretvorila u vodeći pogodak, a strelac je bio raspoloženi Daglas Kosta koji je zakucao loptu u mrežu.

A samo dva minuta kasnije Nerazuri su se našli na ivici pakla, jer je direktan crveni karton zaradio Matijas Vesino. Naime, on je, kako je sudija Orsato kasnije odlučio uz pomoć VAR tehnologije, namerno nagazio Marija Mandžukića i zaradio isključenje.

I nakon toga Alegrijeva ekipa je potpuno “ubila” igru do kraja prvog poluvremena. Inter je delovao obezglavljeno, preseklo ga je isključenje, a Stara dama je, činilo se, rutinski kontrolisala sve što se dešavalo na terenu.

Naravno, kod obe ekipe je bila prisutna velika doza nervoze, pa su na svaku sudijsku odluku reagovali baš burno.

Foto: Action images / mozzartsport.com

Back to top button