Najveći općinski odbor SDA za Predsjedništvo BiH predložio samo Sebiju Izetbegović

Izvršni Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo, s područja najmnogoljudnije općine u Federaciji BiH, predložio je Sebiju Izetbegović za SDA-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Prema određenim procjenama su članovi Izvršnog Općinskog odbora SDA Novi Grad na proteklim izborima osvojili 30 hiljada glasova, čime se unutar stranke želi dati na značaju današnjem jednoglasnom izboru Sebije Izetbegović za kandidata.

Sebija Izetbegović je predložena, također, u općini “važnijoj od 10 drugih”, gdje su je SDA-ovci predložili zajedno sa Denisom Zvizdićem i Asimom Sarajlićem. Općinski odbori, podsjećamo, mogu predložiti najviše tri kandidata.

Općinski odbori u Novom Sarajevu i Starom Gradu predložili su jednoglasno Denisa Zvizdića za SDA-ovog kandidaza za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Indikativno je da SDA-ovi općinski odbori u Sarajevu nisu predlagali Šefika Džaferovića i Adila Osmanovića, koji su od ranije važili za potencijalne kandidate SDA za člana Predsjedništva BiH.

Profesorica Sebija Izetbegović, kako smo ranije javili, uživa podršku općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske. Očekivano je da će također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA.

Rok za dostavljanje svih prijedloga je 30. april, a iz SDA ranije je najavljeno da će 26. maja na, konvenciji stranke, zvanično biti promovisan njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović ranije je naveo četiri potencijalna kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, među kojima su bili Denis Zvizdić, Safet Softić, Šefik Džaferović i Adil Osmanović.
Klix

Back to top button