Željezničar nakon šest godina osvojio Kup Bosne i Hercegovine

Nogometaši Željezničara osvojili su Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2017/18. Nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici na Grbavici prije sedam dana, Plavi su i danas savladali Krupu u finalu s uvjerljivih 4:0.
Prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo se u 12. minuti kada je Krupa propustila veliku priliku. Milanović je pronašao Šamaru u srcu šesnaesterca gostiju, ali on je poslao loptu visoko preko gola.

Samo dvije minute kasnije Krupa je imala još jednu veliku priliku. Marjanović je bio sam pred Kjosevskim, ali je poslao loptu u vanjski dio mreže.

Golman Krupe je u 17. minuti napravio veliku grešku lošom procjenom leta lopte. Ramović je došao do lopte, ali odlazi previše u stranu i ne uspijeva postići gol.

U 27. minuti Ramović se našao u sjajnoj situaciji. Izašao je sam na golmana Krupe, ali nije uspio ništa uraditi. Odmah nakon toga uzvratili su igrači Krupe, ali je Kjosevski bio siguran.

Željezničar je u vodstvo stigao u 34. minuti nakon sjajnog napada. Ramović je poslao prizemnu loptu pred gol Krupe, a Ubiparip rutinski pogodio.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Zajmović je majstorskim golom udvostručio prednost i riješio pitanje osvajača Kupa BiH za ovu sezonu.

Već na otvaranju drugog poluvremena sjajna prilika za Krupu, ali Milanović je iz obećavajuće situacije poslao loptu visoko iznad gola.

Uzvratio je Hajdarević s druge strane. Sjajno je prošao, stvorio sebi prostor za udarac, ali onda jako neprecizno šutirao.

Zakarić je lijepim golom u 65. minuti uvećao prednost Želje, a konačnih 0:4 postavio je Ramović u finišu utakmice.

Željezničar je tako osvojio svoj šesti Kup BiH i prvi nakon 2012. godine. Ujedno je ovo prvi trofej za Plave nakon 2013. godine, kada su bili prvaci BiH.
Klix

Back to top button