Ubila šestomjesečnu bebu da bi kaznila muža jer “nikad nije kod kuće”?

Mirjana Došljak Škrijelj (29) iz Bara, osumnjičena da je zadavila svoju šestomjesečnu bebu, navodno je na saslušanju rekla da je monstruozni zločin počinila zato što muž nikada nije kod kuće, nezvanično saznaju “Novosti”.

Mirjana Došljak Škrijelj uhapšena je zbog sumnje da je u četvrtak zadavila svog šestomjesečnog sina. Ona nije prošla poligrafsko ispitivanje, a vještak je potvrdio da je smrt kod bebe nastupila nasilno, prenijele su “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, Mirjana je bila sama sa djetetom u kući, u sutomorskom naselju Mirošica, kada se dogodila tragedija. Tokom saslušanja, inspektorima je bila sumnjiva njena priča, jer je u kratkom roku ispričala dvije verzije. To je i bio razlog da je podvrgnu poligrafskom testiranju, na kojem osumnjičena nije prošla.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu, osumnjičena je pravdala zločin terapijom jakim lijekovima, koje uzima zbog epilepsije, prenosi “CdM”.

Da li boluje od epilepsije, kako je osumnjičena Škrijelj saopštila u Tužilaštvu, i koliko lijekovi mogu da imaju uticaja na svijest u trenutku izvršenja krivičnog djela, pokazaće dalja istraga, piše “Pobjeda”.

Na saslušanju u Tužilaštvu, kao i prilikom prvog saslušanja pred inspektorima, osumnjičena za monstruozno ubistvo bebe nije pokazivala emocije.

Iz Tužilaštva su najavili da će tražiti određivanje pritvora osumnjičenoj Škrijelj i ona će danas biti privedena kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Tijelo nesretne bebe je pronašao otac u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života. Otac je odnio dijete u Hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt. O svemu tome ljekari su obavijestili policiju i tužilaštvo, a zatim je obavljena obdukcija.

Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Škrijelj nije prošla.

Kako je saopštila Uprava policije, nakon obdukcije, u policijskim prostorijama uzete su izjave od roditelja. Oni dodaju da su policijski službenici preksinoć obaviješteni da je u Službu hitne medicinske pomoći dovezeno dijete bez znakova života. Policajci su obavili uviđaj po odobrenju tužioca, izuzeli tragove i poslali ih na vještačenje u Forenzički centar.

Stric osumnjičene Mirjane Škrijelj, Slobodan Došljak kazao je juče medijima da je zatečen, te da ništa nije ukazivalo na ovakav ishod.

Prve komšije porodice Škrijelj ispričale su da su u porodici između supružnika bili poremećeni odnosi već duže vrijeme, kao i da se moglo naslutiti da će se desiti nešto loše.

Podsjetimo, Mirjana je, nakon što je uhapšena, inspektorima priznala da je počinila ubistvo ivicom mušeme. Navodno, ona je svoju bebu zadavila u kući, u naselju Partizanski put u Sutomoru, a potom ljekarima prijavila da joj se dijete ugušilo.

Izvor iz istrage kazao je za “Vijesti” ona se jako čudno ponašala tokom prvog saslušanja.

– Nije plakala, nije pokazivala nikakav znak žaljenja niti kajanja, nije od nas tražila ni da joj dozvolimo da prisustvuje sahrani svog djeteta – kazao je sagovornik iz policije.

Fokus

Back to top button