Skoro 2.000 postača iftarilo na Trgu slobode

Foto: A. Bajrić/Avaz.ba

Skoro dvije hiljade postača iftarilo je na Trgu slobode u Tuzli na tradicionalnom iftaru, kojeg za sve građane Tuzle organizuje Medžlis Islamske zajednice Tuzla, uz pomoć svojih donatora, Muftijstva tuzlanskog, lokalne i kantonalne vlasti.

Bila je ovo prilika da se Tuzlaci kroz bogat vjerski i zabavni program druže te na koncu u jednom lijepo ambijentu i iftare.

Prema riječima hafiza Ahmeda ef. Huskanovića, glavnog imama MIZ Tuzla, iftar je prilika da se radost ramazana podijeli sa svim narodima.

– Željeli smo da radost ramazana podijelimo sa džematlijama i građanima. Da ih počastimo i iftar podijelimo s njima, a sve je tonu lijepe poruke i suživota – potcrtao je Huskanović.

Kako je istakao Edin ef. Peštalić, koordinator za organizaciju iftara, organizacijom iftara u kome učestvuju i stari i mladi pravi se jedna generacijska sponu koja ima za cilj da mlađi uče od starijih i da sa tom tradicijom nastave i kasnije.

Iftar na Trgu slobode organizuje se već četiri godine zaredom. Prvi put ga je organizovala turska opština Bajrampaša, dok je nakon toga organizaciju preuzeo tuzlanski Medžlis.

Avaz.ba

Back to top button