Kad je iftar u Kijevu: Mohamad Salah će postiti i na dan finala Lige prvaka

Zvijezda Liverpoola Mohamad Salah izjavio je da će postiti i na dan odigravanja finala Lige prvaka protiv Real Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Salah je novinarima kazao da namjerava postiti sve dane ramazana Salah je novinarima kazao da namjerava postiti sve dane ramazana
Kako prenose britanski mediji, Salah je istakao da namjerava postiti cijeli mjesec ramazan, dodajući da će postiti i na dan igranja velikog finala koje je na programu u subotu, 26. maja u Kijevu.

Na pitanje da li Salah može biti oslobođen od posta na dan igranja utakmice, egipatski učenjak Yasser Burhami je kazao da u Kur’anu ne postoji pravilo prema kojem bi fudbaleri bili oslobođeni od posta, istakavši da se sport ne ubraja u “naporan rad”.

Inače, iftar u Kijevu u subotu će biti samo pola sata pred finalni meč.

Uprkos tome, Salah je novinarima kazao da namjerava postiti sve dane ramazana.

– Sigurno ću postiti. Postit ću svih 30 dana. Svi ovi uspjesi koje postižem predodređeni su mi Allahovom mudrošću – rekao je Egipčanin.

Sjajni egipatski reprezentativac u Liverpool je došao prošlog ljeta iz Rome za 42 miliona eura, što uz bonuse može porasti na 50. Za klub sa Anfielda ugovorom je vezan do ljeta 2022. godine. U prvoj sezoni za Redse je odigrao 50 utakmica i postigao 43 gola u svim takmičenjima.

Izvor: Anadolija

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f