Herojski čin: Hrabri travnički policajci spasili muškarca od utapanja u Lašvi

Prava drama odvijala se danas u Travniku, nakon što je stariji muškarac pod još nepoznatim okolnostima upao u nabujalu rijeku Lašvu u blizini Muzičke škole u tom gradu, a od sigurnog utapanja spasila ga je brza reakcija dvojice hrabrih policajaca, koji su odmah skočili u korito rijeke i izvukli ga.

Sve se odigralo nešto prije 14 sati u ulici Erika Brandisa u Travniku, nedaleko od zgrade travničkog MUP-a.

– Pripadnik Policijske stanice Travnik Zvjezdan Pašalić i inspektor Odjela krim-policije PU Travnik Sabahudin Perenda uočili su da nabujala rijeka Lašva nosi jednu osobu. Ne čekajući ni časa, oni su skočili u korito rijeke i izvukli muškarca M. S. (68) – kazao nam je Hodžić.

Policajci su odmah pozvali Službu hitne pomoći Doma zdravlja Travnik, koji se također nalazi u blizini, čija je ekipa odmah došla i pružila nesretnom čovjeku potrebnu medicinsku pomoć.

– On se nalazi van životne opasnosti – rekao nam je Hodžić, te dodao da se radi o zaista hvale vrijednom potezu pripadnika policije, koji su bez razmišljanja pritekli u pomoć, te brzom, profesionalnom i savjesnom reakcijom spasili 68-godišnjaku život.

Izvor: Faktor

Back to top button