Sud odlučio u korist roditelja: Tužili 30-godišnjeg sina jer se ne želi iseliti iz kuće

Michael Rotondo ima 30 godina i živi sa roditeljima, iako su ga oni do sada osam puta upozoravali da je vrijeme da se osamostali i potraži vlastiti dom.

Drama ove porodice iz New Yorka je prošlih mjeseci prešla i na sud, a sudija je jučer donio odluku u korist roditelja ovog čovjeka.

“Samo sam želio neki razuman rok, s obzirom na činjenicu da nisam bio spreman da izržavam sebe”, rekao je Rotondo za CNN nakon suđenja.

Christina i Mark Rotondo su počeli sudski proces ovog mjeseca nakon pet obavještenja sinu, počevši od februara ove godine. Ne samo da su ga obavijestili više puta da je vrijeme da napusti dom, nego su mu nudili i više od 1000 dolara kako bi pronašao novo mjesto za život. Ne samo to, on i dalje ne želi pronaći posao niti pomagati u kući. Kako ništa od toga nije dalo rezultate, odlučili su pravdu potražiti sudskim putem.

Kako piše CNN, tokom saslušanja, Michael je zastupao sebe i rekao kako je potrebno dostaviti obavještenje o iseljenju šest mjeseci ranije. Sudac Donald Greenwood se nije složio sa njegovim mišljenjem.

Ipak, Rotondo ne odustaje i najavio je žalbu jer još uvijek ne planira napustiti svoj dom.

Index.ba/ I.S

Back to top button