SAKIĆEV SIN PUŠTEN IZ ZATVORA! Rašidu jedina utjeha to što je uspio da se pomiri s ocem prije njegove smrti!

Najstariji sin Sinana Sakića Rašid Sakić pušten je iz zatvora! Kako Kurir saznaje, on je sredinom aprila ove godine izdržao dvanaestogodišnju zatvorsku kaznu u Novoj Skeli u Padinskoj skeli, na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva.

Iako se njih dvojica godinama nisu viđali, pjevačevog nasljednika veoma je potresla njegova smrt, pa se očekuje da Rašid u ponedjeljak dođe u Loznicu na sahranu. Sinanov nasljednik se iskreno pokajao za sve greške koje je napravio u životu, a pogotovo za stres i probleme koje je nanio nekadašnjem kralju Južnog vetra.

– Sakića godinama grize savjest, zbog čega nema mira. Svjestan je činjenice da je i on djelimično zadavao ocu glavobolje kada se bavio mutnim radnjama, a kasnije i kada je uhapšen. Sinan nije odobravao to što je radio i javno ga je krivio i smatrao da treba da ispašta za napravljene greške, iako mu se duša razarala – otkriva naš izvor i dodaje da su njih dvojica poslije Rašidovog izlaska iz zatvora bili u korektnim odnosima.

– Prvi susret je bio jako emotivan i stresan, protekao je u zagrljajima i izvinjenjima. Rašidu je sada jedina utjeha to što je uspio da se pomiri s ocem prije njegove smrti – rekao je naš sagovornik.

Kada je Sinan u oktobru prošle godine završio u bolnici u Tuzli, Rašid je zatražio dozvolu u zatvoru da pod policijskom pratnjom obiđe oca da bi se s njim oprostio jer je mislio da mu se bližio kraj. Preko advokata je uputio molbu da mu dozvole da otputuje u BiH kako bi vidio pjevača bar na pola sata, ali navodno nije uspio u toj namjeri. S druge strane, od Sakića se tada nisu razdvajala njegova djeca Đulkica i Alen iz braka sa suprugom Sabinom, kao i njeni sinovi Ernest i Elvis iz zajednice u kojoj je bila prije pjevača. Rašidov rođeni brat Meda, koji je iz Sinanovog prvog braka, takođe je sve vrijeme bio uz njega.

Rašid Sakić je inače 2011. godine pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora jer je ubio Dragoljuba Despotovića i pokušao da likvidira Radomira Lazića 22. maja 2002. u Loznici.

E-turneja

Back to top button