Josip Pejaković premješten u Zagreb na liječenje

Vesna Mašić velika podrška suprugu

Josip Pejaković iz Sarajeva je, kako saznaje “Dnevni avaz”, premješten u Zagreb na liječenje. Glumac je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije je dobio još jedan infarkt pa se situacija dodatno zakomplicirala.

Dvije klinike

Kako nam je jučer potvrdila i Josipova supruga Vesna Mašić, Pejaković je prije pet dana premješten u Zagreb, i to na lični zahtjev.

– On je tražio otpusnicu iz KCUS-a kako bi mogao otići u Zagreb. Nije definitivno odlučeno u kojoj će se bolnici tamo liječiti, a trenutno je na relaciji između dvije klinike, jer radi pretrage kako bi utvrdili tačnu dijagnozu i kako da mu pomognu – pojašnjava Mašić.

O razlozima zbog kojih se Pejaković odlučio da ode iz Sarajeva, glumica nije htjela mnogo govoriti.

– Teško mi je reći da se osjeća bolje kad nije tako. U ovom trenutku se postavlja pitanje kako je liječen, čime je liječen, je li pogrešno liječen, je li mu bila dobra terapija. Uglavnom, odgovore koje znam, trenutno ne mogu iznijeti u javnost – ističe Mašić te dodaje da je Josip posljednjih dana boravka u KCUS-u odbijao da jede i da uzima lijekove koje su mu davali te je na svaku konstataciju ljekara negodovao.

Porodica i prijatelji

Vesnu smo jučer zatekli u Sarajevu, kazala nam je da se članovi porodice i prijatelji koji se brinu o Josipu, smjenjuju u Zagrebu.

– Imamo hiljadu drugih obaveza pa ne može uvijek ista osoba biti uz njega. Ja sam trenutno u Sarajevu, a ovih dana bih trebala u Zagreb – govori Mašić.

Pejaković je, nakon vrlo složene operacije abdomena, koja je prouzrokovala niz problema sa srcem, premješten na Odjel kardiohirurgije, gdje je ležao sve do aprila, kada je otpušten kući. Njegovo zdravstveno stanje se nakon toga ponovo pogoršalo pa je prije odlaska u Zagreb opet bio smješten u KCUS.

Uključio se i Milan Bandić

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić raspitivao se za zdravstveno stanje glumca Josipa Pejakovića kad je početkom marta boravio u Sarajevu. Bandić mu se tom prilikom stavio na raspolaganje i ponudio mu liječenje u jednoj zagrebačkoj klinici. Vesna Mašić ističe da je Josip premješten u Zagreb na vlastitu inicijativu, a ne na Bandićevu.

– Nije Milan Bandić poslao bolničko vozilo po njega, kao što se govorilo, ali smo ga tek ovih dana uključili u tu priču i svakako nam je od pomoći – poručuje Mašić.

Avaz.ba

Back to top button