Luka Modrić bi zbog promjene iskaza na suđenju Mamiću mogao dobiti pet godina zatvora

Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Veznjaku reprezentacije Hrvatske i jednom od glavnih igrača Real Madrida Luki Modriću prijeti pet godina zatvora zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravka Mamića.

Ugledni BBC piše kako se suđenje bivšem prvom čovjeku Dinama jednim dijelom odnosilo i na Luku Modrića, te da je on optužen za klevetu, a istu informaciju potvrdila je i njemačka agencija DPA.

“Modrić je pred sudijama promijenio iskaz koji je dao u istrazi i u međuvremenu je optužen za klevetu’, navodeno je iz ove agencije.

DPA je Mamića nazvala “nogometnim mogulom”, kazavši da je on dan prije presude otišao u BiH, čiji je također državljanin, a dodali su bi Modrić zbog promjene iskaza mogao dobiti pet godina zatvora.

Vezni igrač Kraljevskog kluba osumnjičen je za davanje lažnog iskaza na suđenju, kada je upitan za transfer iz Dinama u Totenhem 2008.

Osječki sud danas je prvostepenom presudom osudio Zdravka Mamića, alfu i omegu hrvatskog nogometa, na šest i po godina zatvora. Pored Zdravka, osuđen je i njegov brat Zoran na četiri godine i 11 mjeseci te bivši direktor GNK Dinamo Damir Vrbanović na tri godine i poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca.

Klix.ba

Back to top button