Ranjeni na Čengić Vili stradao u “prijateljskoj vatri”: Ciljao protivnika, upucao druga

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište povodom prijedloga sarajevskog Kantonalnog tužilaštva za određivanjem pritvora 22-godišnjem Sandru Malikanoviću iz Sarajeva, koji je uhapšen zbog ranjavanja njegovog prijatelja Nihada Sokolića (29) u pucnjavi koja se dogodila u nedjelju navečer na Čengić Vili.

Sukob u kojem je teške povrede zadobio Sokolić dogodio se oko 21 sat u blizini ugostiteljskog objekta “Mellain”. Ono što je zanimljivo je da su u tom sukobu Malikanović i Sokolić bili na istoj strani, odnosno sukobili su se sa drugim osobama.

Malikanović je, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, ustvari pucao kako bi pomogao svom prijatelju, ali je metak pogodio Sokolića u kuk. On je zadržan na liječenju u KCUS-u, gdje se nalazi pod policijskom pričuvom jer je i sam uhapšen zbog nasilničkog ponašanja.

Malikanoviću su na teret stavljena krivična djela pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, a pritvor je Tužilaštvo KS zatražilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te opasnosti da bi mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo.

Prijedlogu Tužilaštva usprotivio se Malikanovićev branilac Aleksandar Remić, koji je kazao da nema razloga da se njegovom branjeniku odredi pritvor. Remić je naglasio je da su svjedoci ovog događaja već saslušani, tako da nema opasnosti da će utjecati na njih, te također da njegov branjenik ranije nije osuđivan.

Odluku o prijedlogu Tužilaštva donijet će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Husein Delalić.

Izvor: Faktor

Back to top button