Odluka: Ronaldo napušta Real Madrid

Zvanično najbolji fudbaler svijeta Portugalac Kristijano Ronaldo donio je nepovratnu odluku da napusti Real Madrid, prenosi dnevnik iz njegove domovine ´Rekord´.

Kako se navodi, razlog za takav potez Ronaldo je pronašao jer predsjednik Reala Florentino Perez nije ispunio obećanje i nagradio ga za uspjehe, pa smatra da nije dobio priznanje od kluba.

Prethodno, španski mediji objavili su da Ronaldo zahtijeva platu od čak 75 miliona eura godišnje i šestogodišnji ugovor, odnosno da završi karijeru u Madridu u 40. godini.

To znači da bi imao za 30 miliona eura veća primanja i postao ubjedljivo najplaćeniji fudbaler planete, ispred Barseloninog Lionela Mesija koji zarađuje 50 miliona.

Ronaldo je odmah po osvajanju treće uzastopne Lige šampiona izjavio da mu je “bilo lijepo u Realu” i tako privukao pažnju Paris Saint-Germaina i Manchester Uniteda.

Sličan pritisak na upravu kluba Ronaldo je i ranije pravio, kada je prijetio odlaskom, a na kraju ostao uz ispunjenjene zahtjeve.

Najbolji fudbaler svijeta u Madrid je došao 2009. godine za rekordnih 90 miliona eura. Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dvije LaLige. (b92)

Tuzlanski.ba

Back to top button